Manşetler

Elon Musk Twitter yönetim kurulundan “tam destek” ile onay aldı

twitter elon musk

Elon Musk Twitter için geçtiğimiz nisan ayında 44 milyar dolarlık bir teklif vermiş ve bu teklif kabul edilmişti. Şirketin yönetim kurulu, Musk’ın teklifini oy birliğiyle kabul etti. Kurulun kararı Twitter tarafından ABD Borsa ve Menkul Kıymetler Komisyonu’na (SEC) sunulan bir belgeyle ortaya çıktı.

Twitter’ın hisseleri hâlihazırda dünkü kapanışa göre yüzde 1 değer kazanmış durumda. Yine de, 38.40 dolarlık hisse değerinin Musk’ın teklif ettiği hisse başı 54.20 doların çok altında olduğunu belirtmek gerekiyor.

Musk, geçtiğimiz hafta Twitter çalışanlarıyla çevrimiçi ortamda bir araya gelmiş ve hem çalışanların sorularını yanıtlamış hem de Twitter’la ilgili vizyonuna dair dikkat çekici bilgiler paylaşmıştı.

SpaceX ve Tesla CEO’su, bir süre önce anlaşma sürecini askıya aldığını açıklamıştı. Musk buna gerekçe olarak bot sayısının hesaplanması konusunda gerekli verilerin Twitter tarafından paylaşılmamasını göstermişti. Mikro blog servisini anlaşmayı iptal etmekle tehdit eden Musk, bir süre sonra bu restine karşılık almış ve Twitter yönetimi gerekli verileri Musk’a sunmuştu.

Musk’ın bir süre önce yaptığı açıklamaya göre, Twitter’ın 229 milyon kullanıcısının yüzde 20’sini bot hesaplar oluşturuyor. Bu sayının Twitter tarafından açıklanan resmi sayının 4 katı olduğu ifade ediliyor.

SEC ile de paylaşılan ve yatırımcılara gönderilen mektupta, yönetim kurulunun oy birliğiyle anlaşmanın onaylanması yönünde karar verdiği belirtiliyor ve Twitter hissedarlarının da anlaşmayı onaylaması tavsiye ediliyor.

Eğer anlaşma bugün itibarıyla tamamlanacak olsaydı, Twitter hissedarları hisse başına 15.22 dolar kâr elde etmiş olacak. Örneğin, Twitter’ı kuran ve uzun süre boyunca CEO’luğunu yapan Jack Dorsey 978 milyon dolar kazanacak. Mikro blog servisinin şimdiki CEO’su Parag Agrawal’ın kasasına ise 42 milyon dolar girecek.

Elon Musk Twitter için büyük teklifini sunmadan önce şirketin yüzde 9.6 oranında hissesini satın almış ve en büyük bireysel hissedar hâline gelmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER