Manşetler

Twitter yatırımcılarından Elon Musk’a bir dava daha

elon musk twitter

Elon Musk Twitter yüzünden bir davayla daha karşı karşıya. Reuters’ın haberine göre; mikro blog servisinin yatırımcıları, Tesla CEO’sunun 44 milyar dolarlık satın alma teklifi öncesinde hisse fiyatlarını manipüle ettiğini öne sürüyor.

Daha önce açılan başka bir davada Musk’ın Twitter’dan yüzde 5’ten fazla oranda hisse aldığını ilk başta gizleyerek 156 milyon dolarlık bir kâr sağladığı iddia edilmişti. Musk’ın normal şartlar altında 14 Mart itibarıyla Twitter’ın yüzde 9.2 oranında hissesini satın aldığını açıklaması gerekiyordu. Ancak bu işlemin duyurusu nisan ayının başlarında yapılmıştı.

Yatırımcılar Musk’ın duyuru sonrası açıklamalarının da manipülasyonu artırdığını savunuyor. Özellikle Musk’ın satın alma sürecinin durmasına ilişkin son açıklaması yatırımcıları endişelendirmiş gibi görünüyor.

Davacılar sürecin bir grup davasına dönüşmesini hedefliyor. Musk’tan talep edilen tazminat bedeli ise belirsizliğini koruyor. Konuyla ilgili olarak Musk’tan da Twitter’dan da bir açıklama gelmiş değil.

Elon Musk Twitter ilişkisi daha uzun süre gündemi meşgul edecek gibi görünüyor. Açılan davaların Musk’ın mikro blog servisini satın almasını engellemesi beklenmiyor. Ancak eksantrik milyarderin bu işten vazgeçme potansiyelinin de hâlâ canlı olduğunu unutmamak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER