Teknoloji

Elon Musk Twitter’da uzaktan çalışmayı bitirdi

elon musk twitter

Elon Musk Twitter CEO’su olarak şirket çalışanlarına ilk e-postasını gönderdi. Personeli şirketi bekleyen zorlu zamanlara hazırlanmaları konusunda uyaran Musk, şirketteki uzaktan çalışma uygulamasına da son verildiğini açıkladı.

Musk, e-postasında ABD’deki ekonomik sıkıntıların Twitter için bazı zorlukları beraberinde getirdiğini belirtti. Analistler 2023’te reklam harcamasındaki büyümenin yavaşlamasını bekliyor. Gelirlerinin yüzde 90’ını reklamlardan elde eden Twitter’ın bu durumdan olumsuz etkileneceğini tahmin etmek pek de zor değil.

Musk, şirketi bekleyen zorlukları süslü kelimelerin ardına gizlemenin yolunun olmadığını belirtti. Twitter’ın çiçeği burnunda sahibi, personelin haftada en az 40 saat ofise gelmesi gerektiğini ve uzaktan çalışmaya sadece proje bazında izin verileceğini de çalışanlara duyurdu.

Musk’ın uzaktan çalışmaya karşı olduğu zaten biliniyordu. Geçtiğimiz haziran ayında Twitter çalışanlarıyla gerçekleştirdiği soru-cevap etkinliğinde görüşlerini açıkça paylaşan CEO, diğer şirketleri SpaceX ve Tesla’da da personelin haftada 40 saat ofise gelmesini istemişti.

“Önümüzdeki yol zorlu ve başarılı olmamız için sıkı çalışmamız gerekiyor” ifadesini kullanan Musk, kısa vadedeki öncelikli işlerinin onaylanmış bot/trol/spam hesaplarının tespiti ve yasaklanması olduğunu dile getirdi.

Elon Musk Twitter’a reklam veren kaybettirdi

Musk’ın kaotik yönetim anlayışı da Twitter’ın reklam gelirini etkileyecek gibi görünüyor. Aralarında Allianz ve Audi’nin bulunduğu bazı şirketler, Musk’ın Twitter’da yönetimi devralıp moderasyonu azaltacağını açıklamasının ardından mikro blog servisine reklam vermekten vazgeçmişti.

Elon Musk Twitter’daki mesaisine oldukça hızlı bir başlangıç yapmıştı. Eksantrik milyarderin ilk işlerinden birisi hesap onaylama ve mavi tik dağıtımını Twitter Blue aboneliği kapsamında ücretli hâle getirmek olmuştu.

İLGİLİ HABERLER