Teknoloji

Elon Musk Twitter’daki gücünü yeni CEO’ya vermeyecek

twitter elon musk

Elon Musk salı günü yaptığı bir açıklamada, CEO pozisyonunu “alacak kadar aptal biri” için istifa ettikten sonra Twitter’ın yazılım ve sunucu ekiplerinden sorumlu olmaya devam edeceğini söyledi. Bu açıklamayı, bu hafta başlarında yaptığı bir ankete yanıt olarak yaptı. Söz konusu ankete katılanların yaklaşık yüzde 58’i, Twitter CEO’luğu görevinden istifa etmesi gerektiği yönünde oy kullanmıştı.

Sosyal ağ sitesinin esas olarak yazılım ve sunuculardan oluştuğu göz önüne alındığında, açık şekilde bir CEO unvanına sahip olmasa bile Musk’ın şirket üzerinde doğrudan kontrole sahip olacağı açık görünüyor. Bu, tabii ki bir sürpriz değil. Musk, şirketlerinin çoğunda ürünler üzerinde fiili kontrole sahip ve ayrıca Twitter’ın da en büyük ortağı konumunda bulunuyor. Ancak bu haber, CEO’luk görevinden istifa etmesinin Twitter’ın çılgın inişli çıkışlı yolculuğuna son vermesini uman herkes için muhtemelen hayal kırıklığı anlamına geliyor.

Musk esas olarak, verdiği hizmet için kendisine ödeme yapmaya istekli Twitter kullanıcıları ile ilgilendiğini belirtmiş olsa da, memnun etmesi gereken başka bir grup insan daha var, onlar da Tesla hissedarları. Şirketin hisse fiyatı, Musk’ın Twitter’ı satın almasından bu yana düşüşe geçti ve 1 Kasım’dan bu yana değeri yaklaşık 100 dolar düşüşle salı günü piyasalar kapandığında yaklaşık 137 dolara kadar geriledi.

Musk, birkaç kez faiz oranlarındaki artışın bankada para tutmayı yatırımı yapmaktan daha cazip hale getirdiğini söylemişti. Ancak bazı Tesla hissedarları, şirketin mühendislerinin Twitter’da çalışmaları ve Musk’ın Twitter’daki hareketlerinin diğer şirketlerine nasıl yansıdığı konusunda endişelerini dile getirdi. Business Insider‘a göre Tesla’ya yatırım yapan bir şirketin başkanı Ross Gerber, “Tek sorun, CEO’nun her gün Twitter’da Hunter Biden’ın sorunlarını tartışmasının görselliğidir.” dedi. Öte yandan Musk, geçtiğimiz ilkbahar ve yaz aylarında, bunu yapmayı bırakacağına söz verdiğinden beri milyarlarca dolarlık Tesla hissesi sattı. Görünüşe göre Tesla satışından elde edilen paranın bir kısmı da Twitter’ı mali açıdan desteklemeye gitti.

Ne yazık ki, aralarında bir zamanlar hisseleri sayesinde dünyanın en zengin insanı olan ve hisse senedinin fiyat düşüşüne kadar bu unvanını koruyan Musk’ın da olduğu Tesla hissedarları için kötü haber; Musk yakın zamanda Twitter’dan ayrılmaya niyetli görünmüyor. Elbette, CEO olarak kimi işe alırsa alsın, her ikisi de şüpheli bir şekilde Twitter’ın yeni yönetimini izleyen reklamcıları ve politikacıları platform konusunda iknaya çalışmakla görevlendirilebilir. Ancak insanların fiilen kullandıkları Twitter’a gelince, Elon yine de “Chief Twit” unvanını elinde bulunduracak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER