Manşetler

Elon Musk’ın Twitter teklifinin destekçileri belli oldu

twitter elon musk

Elon Musk, Twitter için 44 milyar dolarlık bir teklif vermiş ve bu teklif mikro blog servisinin yönetim kurulu tarafından kabul edilmişti. Musk’ın 44 milyar dolarlık bu teklifine destek veren yatırımcıların listesi de ortaya çıktı. ABD Borsa ve Menkul Kıymetler Komisyonu’na (SEC) sunulan belgeye göre, listede Oracle’ın kurucusu ve CEO’su Larry Ellison ile yatırım şirketi Sequoia Capital da bulunuyor.

Yatırımcılar Musk’ın Twitter için verdiği teklife 7 milyar dolarlık bir katkı sağlayacak. Kalan 37 milyar dolarlık kısmı ise Musk’ın şahsi serveti ve krediler karşılayacak. Musk daha önce teklifin finansmanının 20 milyar dolarlık kısmının varlık yatırımlarıyla karşılanacağını belirtmişti.

SEC’e sunulan listede oldukça büyük ve ilginç isimler bulunuyor. Larry Ellison’ın 1 milyar dolar, Sequoia’nın ise 800 milyon dolarlık bir yatırım yaptığı görülüyor. Katar’ın bağımsız varlık fonu Qatar Holding de teklife 375 milyon dolarlık katkı sağlıyor. Kripto para borsası Binance de 500 milyon dolarlık katkısıyla dikkat çekiyor.

Elon Musk daha önceki açıklamasında Twitter için 21 milyar doları nakit olarak ödeyeceğini, 13 milyar doları kredilerle karşılayacağını açıklamıştı. 12.5 milyar dolarlık kredi ise Musk’ın Tesla’daki hisseleri karşılığında alınacaktı. Yeni açıklama, 12.5 milyar dolarlık hisse karşılığı kredi bedelinin 6.25 milyar dolara ineceği görülüyor.

İLGİLİ HABERLER