Teknoloji

Elon Musk Twitter’da 100 milyon takipçiyi geçti

elon musk twitter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Elon Musk, Twitter’da 100 milyon takipçi sayısına ulaştı. Böylelikle hesabı, sırasıyla Barack Obama, Justin Bieber, Katy Perry, Rihanna ve Cristiano Ronaldo’nun ardından platformda altıncı en yüksek takipçi sayısına sahip hesap unvanına erişti.

SocialBlade‘e göre Musk, 26 Haziran ile 27 Haziran tarihleri arasında 100 milyon takipçiyi geçti ve bu süre içinde yaklaşık 150 bin takipçi kazanımı gördü. Kısa süre önce Twitter’ı satın alma girişimleriyle gündeme gelen Musk, diğer 100 milyon üzeri takipçi sayısına sahip hesaplara kıyasla daha aktif ve çok daha fazla sayıda tweet atıyor.

Musk’ın Twitter’daki günlük ortalama gönderi sayısı 14 ve bunların çoğu, bazıları diğer ünlü kişilere göndermelerde bulunan çeşitli görsellerden ve diğer içeriklerden oluşuyor.

Musk’ın takipçi sayısıyla ilgili tek dikkat çekilmesi gereken husus gereksiz (spam) botlardır. Musk’a göre Twitter’daki kullanıcıların yüzde 20’sini spam botlar oluşturuyor. Üstelik Musk, bunların sosyal medya platformunu satın almak için henüz bir anlaşma yapmamış olmasının bir nedeni olduğunu söylemişti.

İlginçtir ki, Musk şu sıralar Twitter’da sessiz görünüyor. Son tweet’inde bir 7-Eleven benzin istasyonu tabelasını paylaşarak akaryakıt fiyatlarına tepki gösterdi.

İLGİLİ HABERLER