Manşetler

Elon Musk Twitter’da son imza için tarih verdi

elon musk openai

Elon Musk Twitter’ı satın alma sürecinin tamamlanması için nihai tarihi verdi. Bloomberg’in haberine göre; Twitter’ı satın alması için kendisine gerekli finansmanı sağlayan bankacılarla bir araya gelen Tesla ve SpaceX CEO’su, son imzaların 28 Ekim Cuma günü atılmasını planladığını dile getirdi. Musk’ın Twitter’ı satın almak için bankalardan 13 milyar dolarlık kaynak bulduğu öğrenildi

Twitter’ın Elon Musk tarafından satın alınma süreci tabir-i caizse “yılan hikayesi”ne dönmüştü. Önce Twitter’ın yaklaşık yüzde 9 oranında hissesini satın alan Musk, daha sonra mikro blog servisinin tamamını satın almak için 44 milyar dolarlık bir teklif vermiş ve bu teklif de Twitter yönetimi tarafından kabul edilmişti.

Ancak satın alma sürecinde taraflar arasında ipler gerilmiş ve Elon Musk, temmuz ayında çok sayıda hükmün ihlâl edildiğini öne sürerek satın alma anlaşmasını feshettiğini açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından Twitter’da süreci yargıya taşımıştı.

Musk duruşmaların başlamasına kısa süre kala beklenmedik bir hamle yapmış ve Twitter’ı satın almaya hazır olduğunu açıklamıştı. Tesla ve SpaceX CEO’su, mikro blog servisi için sunduğu 44 milyar dolarlık ilk teklifi tekrarlamış ve bu teklif de yönetim tarafından yeniden kabul edilmişti.

Elon Musk Twitter çalışanlarıyla gerilimli bir dönem yaşayacak gibi görünüyor. Musk’ın şirketin çalışanlarının yüzde 75’ini işten çıkarmayı planladığı iddiası bir süre önce gündeme gelmişti. Bunun ardından bazı Twitter çalışanlarının Musk’a hitaben kaleme aldığı bir uyarı mektubunun da şirket içinde dolaşmaya başladığı ortaya çıkmıştı. Twitter kültürü ve Elon Musk arasındaki çatışmanın nasıl bir seyir izleyeceği merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER