Manşetler

Elon Musk Twitter’da personel sayısını azaltma seçeneğini değerlendiriyor

elon musk twitter

Elon Musk ve Twitter, küresel gündemin en önemli maddelerinden biri olmayı sürdürüyor. Satış kararı açıklanmış olsa da, perde arkasında yaşananlar ve bundan sonra olacaklar bir hayli merak ediliyor. Bloomberg’de çıkan bir haber, sürecin hem öncesine hem de sonrasında olabileceklere ışık tutuyor.

Söz konusu habere göre, Elon Musk Twitter’ı satın almak için kaynak ararken bilançoları iyileştirmek için iş gücünde kesintiye gidebileceğini belirtti. Henüz kesinleşmiş bir karar olmadığının ve kaynak arayışı döneminde Musk’ın Twitter’ın tüm mâli bilgilerine erişemediğinin altı çizilirken; Musk’ın görüşmelerinde “işten çıkarma” seçeneğini açık biçimde ifade ettiği söyleniyor. The Washington Post’un haberinde ise Musk’ın Twitter’da verimliliği artırmaktan söz ettiği ve bunun işten çıkarmaları da kapsayabileceğini dile getirdiği belirtiliyor.

Twitter’ın Elon Musk’ın sahipliğinde nasıl bir yer olacağı konusunda hâlâ belirsiz pek çok nokta var. Şimdilik Musk’ın Twitter’da yapmak istediğini gösteren en net ifadeler, Musk’ın konuyla ilgili basın açıklamasında yer alıyor:

“İfade özgürlüğü işleyen bir demokrasinin temel taşıdır. Twitter da insanlığın geleceğiyle ilgili önemli konuların tartışıldığı dijital bir meydan niteliği taşıyor. Twitter’ı ürünü geliştirerek herkes için daha iyi bir yer yapmak istiyorum. Güveni artırmak için algoritmaları herkese açmak, spam botlarını kaldırmak ve insanların gerçekliğini belgelemek yapmayı planladıklarım arasında yer alıyor. Twitter inanılmaz bir potansiyele sahip. Bu potansiyeli ortaya çıkarmak adına şirket ve kullanıcı topluluğuyla birlikte çalışmak için sabırsızlanıyorum.”

Bu açıklamada ve daha sonraki açıklamalarda işten çıkarma ihtimalinden bahsedilmiyor. Twitter’dan henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil.

Elon Musk daha önceki açıklamalarından birinde Twitter ile para kazanmak için ilgilenmediğini belirtmişti. Ancak maddi kaynağın bir kısmının kredilerle sağlanması, Musk’ın işin finansal boyutunu tamamen göz ardı edemeyeceği anlamına geliyor. Çıkan haberler, Musk’ın da bu durumun farkında olduğunu gösteriyor. İşten çıkarılma ihtimalinin Elon Musk’a zaten pek sıcak bakmayan Twitter çalışanlarını biraz daha rahatsız edeceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER