Manşetler

Elon Musk Twitter’da oy hakkını Blue aboneleriyle sınırlayacak

elon musk openai

Elon Musk Twitter’daki önemli politika değişikliklerini kullanıcılara sormayı planladığını daha önce açıklamıştı. Ancak sıklıkla fikir değiştiren Musk’ın bu konuda da fikir değiştirmesi fazla zaman almamış gibi görünüyor.

“Unfiltered Boss” (Filtresiz Patron) rumuzlu bir Twitter Blue kullanıcısı, Musk’a önemli politika değişiklikleri konusunda sadece Blue abonelerinin oy hakkına sahip olması gerektiğini söyledi. Bu öneriye katıldığını belirten Musk, Twitter’ın gerekli değişikliği gerçekleştireceğini dile getirdi.

Musk’ın Twitter’daki önemli değişikliklerde kararı kullanıcılara bırakacağını söylemesinin üstünden çok zaman geçmemişti. “Twitter’ı yönetmeyi bırakmalı mıyım?” sorusunu takipçilerine yönelten Musk, önemli kararların kullanıcılara sorulacağını dile getirmişti. Ankete katılanlaların çoğunluğunun Musk’a “CEO’luğu bırak” demesi, Twitter’ın sahibinin demokrasi anlayışını da etkilemişe benziyor.

Ankete katılanların yüzde 57.5’i Musk’ın CEO’luğu bırakması yönünde oy kullandı. Musk’tan henüz bu anket sonucuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil. Bu anketi başlatırken alternatif bir isim önermeyen Musk, görevi yapabilecek kapasitede olanların bu işi istemeyebileceğini de açıkça dile getirmişti.

Elon Musk Twitter’ı sarsan kararlar almıştı

Elon Musk Twitter’ın iflas riskiyle karşı karşıya olduğunu daha önce açık şekilde itiraf etmişti. Neredeyse 1,5 aydır mikro blog servisini yöneten SpaceX ve Tesla CEO’su önce çalışanların yarısını işten çıkarmış, ardından kalanların bir kısmının istifasına neden olmuş ve platformun önemli reklam verenlerinden bazılarını kaçırmış ve büyük kısmını da rahatsız etmişti. Musk’ın CEO’luğu bıraksa bile büyük hissedar olarak Twitter yönetiminde önemli bir söz sahibi olacağını da unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER