Teknoloji

Elon Musk, SEC’in Twitter soruşturması nedeniyle mahkemede ifade verecek

elon musk openai

Elon Musk Twitter’ı satın almasıyla ilgili olarak yürütülen soruşturmada mahkemede ifade vermekten kaçınsa da, bunda başarılı olamadı. Reuters’ın haberine göre, ABD’nin San Francisco şehrinde görülen duruşmada federal yargıç, Musk’ın avukatının ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) yetkileriyle ilgili yaptığı itiraz reddetti. Musk’ın avukatı, SEC yetkililerin mahkeme celbi çıkarma yetkisine itiraz etmişti. Bu itirazı reddeden hakim, Musk’ın SEC’in çağrısına uyması ve mahkemede ifade vermesi gerektiğine hükmetti.

Davanın hakimi Laurel Beeler’ın kararı “Dört saatlik bir ifade daha vermeniz gerekiyor. Hayatta kalmak için bir gün daha ifade vereceksiniz ve bitecek” sözleriyle açıkladığı bildirildi. Musk, bu karara uymadığı takdirde ifade vermesi için zorla mahkemeye getirilecek.

SEC söz konusu soruşturmada Musk’ın bir zamanlar halka açık bir şirket olan Twitter’dah hisse aldığını geç açıklaması üstüne odaklanıyor. The Washington Post’un haberine göre, 10 günlük geç duyuru sayesinde Musk fazladan 156 milyon dolar kazanmış olabilir. Eski Twitter hissedarları da Musk’ın şirketi 44 milyar dolar karşılığında satın alması nedeniyle dava açmıştı.

Elon Musk SEC ile anlaştığı takdirde daha fazla sorun yaşamayabilir

Elon Musk’ın mahkeme kararı doğrultusunda ifade vermeye gelmesi oldukça muhtemel görünüyor. Hakim Beeler da dünyanın en zengin insanının SEC ile uzlaşması durumunda daha fazla sorun yaşamasının pek olası görünmediğini belirtti.

İLGİLİ HABERLER