Manşetler

Elon Musk ile birlikte Trump’a Twitter yolu yeniden açılacak gibi

elon musk openai
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Elon Musk’ın Twitter sosyal ağını satın almasıyla ilgili olarak merak edilen sorulardan biri de Donald Trump tarafından kullanılan resmi hesaba ne olacağıydı. Jack Dorsey şirketin CEO’suyken, eski ABD başkanının hesabı Ocak 2021’de, şiddeti daha fazla kışkırtma riski nedeniyle süresiz olarak askıya alınmıştı. Mevcut Tesla ve SpaceX CEO’su, Financial Times’ın düzenlediği Otomobilin Geleceği konferansı sırasında uzaktan yapılan ve YouTube’da canlı yayınlanan bir röportajda, söz konusu Trump yasağı ve Twitter’ın sahibi olduğunda ne olacağı hakkındaki bir soruyu yanıtladı.

“Twitter’da kalıcı engellemeler bot ve spam hesaplarla sınırlı olmalı”

Musk, “Henüz Twitter’ın sahibi değilim, yani bu, kesinlikle olacak bir şey değil” uyarısıyla, “Sanırım buradaki cevap; ben, kalıcı yasağı tersine çevireceğim.” dedi. Arkadaşı Dorsey ile, botlar ve spam dışında kalıcı yasakların olmaması gerektiğine dair aynı görüşü paylaştıklarını da söyledi. Musk’ın konuyla ilgili sözlerinin Türkçeleştirilmiş hâli aşağıda yer alıyor:

Jack Dorsey ile bu konuda konuştum. Kalıcı yasakların son derece nadir olması gerektiği ve sorumlu olmak için hiçbir meşruiyetin olmadığı yerlerde [bunları] bot veya spam/dolandırıcılık hesapları için ayıracağımız konusunda o ve ben aynı fikirdeyiz.

Donald Trump’ı yasaklamanın doğru olmadığını düşünüyorum. Bence bu bir hataydı, çünkü ülkenin büyük bir bölümünü yabancılaştırdı ve nihayetinde Donald Trump’ın söz sahibi olmamasıyla sonuçlanmadı, şimdi Amerika Birleşik Devletleri’ndeki sağın büyük bir kısmı gibi, Truth Social’da olacak. Ve bence bu, herkesin tartışabileceği tek bir foruma sahip olmaktan açıkçası daha kötü olabilir. Bu yüzden sanırım cevap, kalıcılığı tersine çevirirdim, açıkçası henüz Twitter’a sahip değilim, bu yüzden kesinlikle olacak bir şey değil, çünkü ya Twitter’a sahip olmazsam? Ama benim düşüncem ve Jack Dorsey bu görüşü net olarak paylaşıyor, bizde kalıcı yasak olmamalı.

Konuyla ilgili konuşmasına devam ederken, “ülkenin büyük bir bölümünü yabancılaştırdığı ve Donald Trump’ın sesini duyuramamasıyla sonuçlanmadığı” için yasağın bir hata olduğunu söyledi. Kendi ifadesiyle, Trump’ın kendi uygulaması Truth Social’a geçmesinin açıkçası daha kötü olduğu yorumunda bulundu. Musk yanıtını, en azından şu ana kadar Trump’ın yalnızca kendi uygulamasını kullanacağını ve “sıkıcı” Twitter’a asla geri dönmeyeceğini iddia ederek bitirdi.

İLGİLİ HABERLER