Teknoloji

Elon Musk Twitter’da ışıkları söndürüyor: Artık sadece “ışıklar kapalı” görünümü sunulacak

elon musk twitter x

Elon Musk Twitter’ın DNA’sıyla oynamaya devam edecek gibi görünüyor. Mikro blog servisiyle ilgili her tartışmada adeta “bir bölen” rolü oynayan eksantrik milyarder, son olarak “açık renk modu” ve “koyu renk modu” savunucuları arasındaki tartışmaya dahil oldu. Oyunu koyu renk modundan yana kullanan Musk, yakında Twitter’ın sadece koyu renk modu sunacağını ve bunun “her açıdan daha iyi” olduğunu belirtti.

Bu açıklamanın, beklendiği gibi, çeşitli tepkileri beraberinde getirdiğini tahmin etmek pek zor değil. Bazıları siyah üzerine açık renkli metnin okunmasının daha zor olabileceğini belirtirken; birçok kişi, X’in yeni tasarım kimliği için varsayılan olarak koyu renk moduna geçse bile Twitter’dan açık renk modu seçeneğini de korumasını istiyor.

Pek çok uygulama açık renk modu ve koyu renk modu tercihini işletim sistemi ayarına bağlı olarak otomatik şekilde ayırıyor. Twitter’da işletim sisteminden bağımsız bir ayar tercih etmek de mümkün. Dolayısıyla burada iyi çalışan bir sistemin olduğu söylenebilir. Ancak Musk’ın Twitter’ı adeta “yıkarak yenilediği” düşünülünce sadece koyu renk modunu bırakma kararını şaşırmamak gerekiyor.

Twitter’da kullanıcılara arka plan için hâlihazırda üç seçenek sunuluyor. Açık renk ve koyu renk modlarının arasında orta yol niteliğinde bir “loş” seçeneği de mevcut.

Elon Musk Twitter’ın yola X adıyla devam edeceğini açıklamıştı

Elon Musk Twitter’ın adını bir süre önce “X” olarak değiştirme kararı almış ve vakit kaybetmeden bu kararını uygulamaya koymuştu. Yeni logoyu web sitesinde hemen kullanıma girerken, mobil uygulamalardaki değişim de Android’den başlamış gibi görünüyor. Twitter, Google Play Store’da artık “X” adıyla ve yeni logosuyla boy gösteriyor. Çok yakında iOS uygulamasında da bu değişimin gerçekleşmesi bekleniyor. Bir taraftan da reklamverenleri geri kazanmaya çalışan Twitter, bunun için farklı yöntemler deniyor.

İLGİLİ HABERLER