Manşetler

Elon Musk’tan yasaklı tüm hesapların Twitter’a geri dönmesiyle ilgili anket

elon musk openai
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Elon Musk, moderasyon konseyi beklentilerini kendi açısından mantıklı olduğunu düşündüğü bir gerekçeyle bitirdikten sonra, kullanıcılara askıya alınan çoğu hesabın siteye geri dönmesine izin verip vermemeleri gerektiğini soran yeni bir anket yayınladı. Çarşamba günü yayınlanan ankette Musk, “Twitter, yasayı çiğnememiş veya korkunç şekilde spam yapmamış olmaları koşuluyla, askıya alınan hesaplar için genel bir af teklif etmeli mi?” diye sordu. Kullanıcılara oy kullanmaları için 24 saat verdi ve şu ana kadar “evet” geniş bir farkla önde görünüyor.

Musk daha önce de eski ABD Başkanı Donald Trump’ın sosyal ağa geri dönmesine izin verip vermeyeceğini soran bir anket yürüttü ve “evet” yanıtları nispeten az bir farkla galip geldi. Haberi yayına hazırladığımız sırada anketin başlangıcının üzerinden 8 saat geçmişti ve kullanılan 2,5 milyon oy dahilinde “evet” yanıtları yüzde 70’in üstünde önde görünüyor.

Elon Musk Twitter’da hesap ve içerik yönetimi için ipleri eline aldı gibi görünüyor

Twitter’ın sahipliğini aldıktan kısa bir süre sonra Musk, Twitter’ın platforma kimin geri dönmesine izin verilmesi gerektiğine karar vermek için bir konsey kuracağını söylemişti. Ne var ki, o fikir çöpe atıldı ve görünüşe göre Musk, artık büyük ölçüde kendi görüşüne dayalı olarak kapsamlı değişiklikler yapmaya istekli görünüyor. Özellikle Twitter’ın temel ürününün içerik denetimi olduğu göz önüne alındığında, on yıldan fazla bir süredir alınmış olan denetleme kararlarını geri almanın ne kadar büyük bir değişiklik olduğunu anlamak zor olacaktır.

Musk’ın anketi, bu değişikliğin ne zaman gerçekleşeceğine dair ayrıntılara sahip değil. Sosyal medya platformuna dair vizyonuna göre, teorik olarak sitenin kötü ün salmış kullanıcı hesaplarıyla dolup taşması onun için önemli olmamalı. Daha önce de, kullanıcılar onları gerçekten arayıp bulmaya çalışmadıktan sonra, olumsuz ve nefret tweetlerinin temelde görünmez olmasını istediğini söylemişti. Yine de bu istek bile, moderatörlerin bu hesapları düzgün bir şekilde bildirmesini gerektirecektir. Bununla birlikte Twitter’ın güven ve emniyet ekipleri, işten çıkarmalardan büyük ölçüde etkilendi. Öte yandan Musk, kötüye kullanılabilecek bazı yollar görmüş olmamıza ve şu anda kullanımda olmamasına rağmen, Twitter Blue üzerinden hesap doğrulamasına daha fazla ağırlık vermeyi planlıyor olabilir.

İLGİLİ HABERLER