Teknoloji

İngiltere’den Elon Musk’a Twitter daveti

elon musk twitter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter, kısa süre önce 44 milyar dolar karşılığında Elon Musk tarafından satın alınmıştı. Satın alma süreci henüz resmi olarak tamamlanmış değil. Ancak İngiltere parlamentosundan milletvekilleri şimdiden Musk’tan platformda yapmayı istediği değişiklikleri duymak istiyor.

Avam Kamarası’nın Dijital, Kültür, Medya ve Spor Komitesi’nin üyeleri, Musk’a bir mektup göndererek özellikle platformdaki her kullanıcıyı doğrulama konusundaki planlarını duymak istediklerini belirtti. Mektupta Musk’ın bu isteğinin kendilerinin hükümete yaptığı önerilerle örtüştüğüne dikkat çekildi.

Komitenin başkanı Julian Knight, mektupta şu ifadeleri de kullandı: “2020 tarihli ‘Covid ile İlgili Yanlış Bilgiler’ isimli raporumuzda botlar ve otomatik spam hesapları konusunda daha fazla şeffaflık çağrısında bulunmuştuk. İngiltere’nin Çevrimiçi Güvenlik Yasası hakkındaki son raporumuzda da ifade özgürlüğü gibi sivil haklar ile çocuk istismarı ve kötü muamele gibi konular arasındaki dengeyi kurmamız gerektiğini belirtmiştik.”

Knight’ın açıklaması, milletvekillerinin Musk ile ifade özgürlüğü ile sansür arasındaki dengeyle ilgili fikirlerini duymak istediğini gösteriyor. Daha önce kendisini bir “ifade özgürlüğü mutlakiyetçisi” olarak tanımlayan Musk’ın Twitter’ın moderasyon politikasında neleri değiştireceği merak ediliyor.

Elon Musk ile Twitter hakkında konuşmak isteyen İngiliz milletvekillerinin gönderdiği mektup sadece bir davet niteliği taşıyor. Musk’ın bu davete katılma gibi zorunluluğu bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER