Teknoloji

Elon Musk Twitter’ın en çok takip edilen kişisi oldu

twitter elon musk

Elon Musk Twitter’ın sahibi olmanın yanına yeni bir unvan daha ekledi. Musk artık aynı zamanda mikro blog servisinin en çok takipçiye sahip kullanıcısı. 133 milyon 68 bin 79 takipçisi olan Musk, 133 milyon 42 bin 819 takipçisi olan eski ABD Başkanı Barack Obama’yı geride bıraktı.

Musk’ın 44 milyar dolar karşılığında Twitter’ı satın alması, takipçi sayısının Obama’yı geçmesinde en önemli faktör olmuş gibi görünüyor. Twitter’ın sahibinin takipçi sayısı geçtiğimiz haziran ayında 100 milyona ulaşmıştı. Musk’ın takipçi sayısındaki istikrarlı artış o günden sonra da devam etti.

Musk Twitter hesabında sıklıkla “eğlenceli” ama aynı zamanda “saldırgan” olarak tanımlanabilecek görseller paylaşıyor. Buna ek olarak, Twitter’da yapılacak değişiklikler de genellikle Musk tarafından kişisel hesabı aracılığıyla duyuruluyor.

Elon Musk Twitter’da sık sık anket yapıyor

Musk, hesabında yaptığı anketler aracılığıyla önemli konularda takipçilerinin fikirlerini almayı da ihmal etmiyor. Donald Trump’ın Twitter’a geri dönüşü konusunda takipçilerinden fikir alan Musk, şirketin CEO’luğunu bırakma konusunda da kamuoyu görüşünü sormuştu.

Elon Musk Twitter’ı Barack Obama, Justin Bieber ve Katy Perry gibi diğer çok takipçili isimlerden farklı şekilde kullanıyor. Obama genellikle profesyonel amaçlarla mikro blog servisinden yararlanıyor. Takipçi sayısı konusunda üçüncü ve dördüncü sırada yer alan Bieber ve Perry de genellikle tanıtım amacıyla Twitter’da boy gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER