Teknoloji

Twitter’ın mali durumu ile ilgili olarak Elon Musk’tan bilgilendirme

Twitter'ın mali durumu ile ilgili olarak Elon Musk'tan bilgilendirme #Twitter
elon musk openai

Geçmiş yılların popüler sosyal medya platformu Twitter, ekonomik sıkıntılarıyla gündeme gelmeye devam ediyor. Şirketin önemli bir hissesine sahip olan ve teknoloji dünyasının tanınmış ismi Elon Musk, cumartesi günü Twitter’ın mali durumu hakkında bilgiler paylaştı. Musk’a göre, platform reklam gelirlerindeki yaklaşık yüzde 50’lik düşüş ve yüksek borç yükü nedeniyle olumsuz bir nakit akışı sorunu yaşıyor.

Musk, sosyal medya platformunun bu durumu düzeltip pozitif bir nakit akışına geçmesi gerektiğini belirtti. Ancak bu durumun gerçekleşmesi için, öncelikle Twitter’ın reklam gelirlerini artırması ve borç yükünü hafifletmesi gerekiyor. Elon Musk’ın paylaşımlarından anlaşılan o ki, bu süreç hiç de kolay olmayacak.

Twitter’ın reklam gelirlerindeki düşüş ve borç yükü

Özellikle Musk’ın Twitter’ı özel olarak satın alması ve şirket üzerinde belirleyici bir rol oynamaya başlamasının ardından, platformdan ayrılan birçok reklamverenin tekrar geri dönmesi bekleniyor. Ancak bu beklenti henüz gerçekleşmiş değil. Musk, geçtiğimiz hafta yaptığı bir diğer açıklamada ise bu reklamverenlerin “geri döneceklerini” ya da “geri dönmeyi planladıklarını” belirtti.

Ancak yine de, Twitter’ın mali durumu her geçen gün zorlaşıyor gibi görünüyor. Reklam gelirlerindeki büyük düşüş ve ağır borç yükü, platformun ekonomik dengesini bozmuş durumda. Yeni atanan CEO Linda Yaccarino’nun önünde, Twitter’ın reklam tabanını yeniden inşa etme gibi büyük bir görev var. Yaccarino ve ekibinin, Twitter’ın mali dengesini yeniden sağlamak için hangi stratejileri benimseyeceği merak konusu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER