Teknoloji

Elon Musk Twitter duruşmasının Şubat 2023’ten önce yapılmasını istemiyor

elon musk twitter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Elon Musk’ın hukuk ekibi, Twitter’ın Musk’a karşı açtığı davaya, şirketin makul olmayan şekilde hızlı bir yargılama talep ettiğini söyleyerek yanıt verdi. Bloomberg‘e göre hukuk ekibi, davanın gelecek yıla kadar ele alınmamasını istiyor.

Twitter, Musk ve Twitter arasındaki satın alma anlaşmasının final tarihinin 24 Ekim olduğunu göz önünde bulundurarak duruşmanın eylül ayı ortasında gerçekleşmesi için baskı yapıyor. Ancak, Bloomberg’in bildirdiğine göre Musk’ın ekibi, duruşmanın en erken 13 Şubat 2023’te yapılmasını istiyor.

Twitter konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti ve salı günü yapılan ilk şikayetine dikkat çekti.

Twitter, şirketi satın almaya yönelik verdiği 44 milyar dolarlık teklifle ilgili anlaşmasından vazgeçtiğini açıkladıktan sonra, bu hafta başlarında Musk’a dava açmıştı. Twitter Yönetim Kurulu Başkanı Bret Taylor, Musk’ın duyurusundan hemen sonra, şirketin Musk’ı  mahkemeye vereceğini söyledi ve şirket salı günü dava açtı. Musk, bu konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı, ancak salı günü konuyla ilgili üstü kapalı ve alaycı bir tweet attı.

Musk, satın almayı sona erdirmek istemesinin öncelikli nedeni olarak Twitter’ın kendisine platformundaki sahte veya spam hesapların yaygınlığına ilişkin bağımsız bir değerlendirme yapması için veri vermemesinin olduğunu söylüyor. Onun hukuk ekibi de, cuma günkü başvurusunda robot hesap sorununu tekrar gündeme getirdi. The Wall Street Journal‘a göre, yanlış ve spam hesaplarla ilgili anlaşmazlığın Twitter’ın değerin belirlemek için temel olduğunu söylediler. Aynı zamanda son derece gerçek ve uzmanların yoğunlaştığı bir keşif için önemli zamanın gerektiğini dile getirdiler.

Bloomberg ve Reuters‘in haberine göre, 19 Temmuz Salı günü Türkiye saatiyle 18.00’de, esas duruşmanın ne zaman düzenleneceğine dair 90 dakikalık bir mahkeme oturumu gerçekleştirilecek.

İLGİLİ HABERLER