Teknoloji

Elon Musk-Twitter davası ekim ayında başlayacak

elon musk openai

Elon Musk Twitter ile bir süre önce mahkemelik olmuştu. ABD’nin Delaware eyaletindeki bir mahkeme, davanın duruşmalarının ekim ayında başlayacağını açıkladı. Bu karar duruşmaların daha erken başlamasını isteyen Twitter için bir zafer olarak değerlendirilebilir.

Musk’ın Twitter için yaptığı 44 milyar dolarlık teklif nisan ayında kabul edilmiş, ancak bir süre sonra ünlü milyarder tabir-i caizse yan çizmeye başlamıştı. Satın almayı planladığı şirketi analiz etme ve araştırma fırsatını tepen Musk, Twitter’da söylenenden çok daha fazla bot hesap olduğunu iddia etmişti. Ardından satın alma anlaşmasını feshetmeye çalışan Musk, Twitter tarafından mahkemeye verilmişti.

Taraflar ilk olarak duruşma tarihinin belirlenmesi için hakim karşısına çıktı. Twitter, Musk’ın bot hesaplar hakkında yaptığı açıklamaların tipik bir “alıcı pişmanlığı” vakası örneği olduğunu ve anlaşmadan kaçmak için böyle davrandığını belirtmişti. Mikro blog servisi duruşmaların eylül ayında başlamasını istemiş, Musk ise 2023’ün şubat ayını talep etmişti.

Duruşmalar beş gün boyunca devam edecek. Bu sürenin Twitter’ın istediğinden uzun, Musk’ın istediğinden kısa olduğunu belirtmek gerekiyor. Duruşmanın kesin başlangıç tarihi konusunda ise henüz bilgi verilmiş değil.

Twitter’ın avukatı, Musk’ın davranışının “özrünün olmadığını” öne sürdü. Mikro blog servisi, Musk’ın “gereksiz değer yıkımı” içinde olduğunu savunuyor. Musk’ın avukatları ise Twitter’ın bot hesap verileri konusunda işi yokuşa sürdüğünü iddia ediyor. Her iki taraf da Musk’ın ekibinin Twitter’daki gerçek zamanlı paylaşımlar üstünde milyonlarca sorgu yaptığını doğruladı. Musk’ın avukatları Twitter’ın dava dosyasını The New York Times’a sızdırdığını da iddia etti.

Tarafları dinleyen hakim, Elon Musk Twitter davasının ekim ayında başlamasına karar verdi. Hakim sürecin gecikmesinin Twitter’da tamir edilemez bir zarara yol açabileceğini dile getirdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER