Manşetler

Elon Musk Twitter CEO’su olmayı planlıyor

elon musk twitter

Elon Musk yakında unvanları arasına Twitter CEO’luğunu da ekleyebilir. CNBC’den David Faber’in haberine göre, ünlü milyarder mikro blog servisini satın alma süreci tamamlandığında geçici olarak Twitter’ın CEO’luğunu da üstlenecek. Faber, Musk’ın yatırımcılara yaptığı sunumda konuyla ilgili bilgi verdiğini belirtti.

Musk, Twitter’ı satın aldığında üst düzey yönetimde yapılacak değişiklikler konusunda kamuoyuna bir açıklama yapmamıştı. Henüz beş aydır şirketin başında olan Parag Agrawal’in akıbeti hâlâ belirsizliğini koruyor. Agrawal de kendi kaderiyle ilgili olarak şimdiye kadar konuşmuş değil.

Musk hâlihazırda Tesla ve SpaceX’in de CEO’luğunu yürütüyor. Dolayısıyla Musk’ın Twitter’ın en tepe yöneticisi olmasına pek ihtimal verilmiyor. Ancak eksantrik milyarder kısa bir süreliğine de olsa bu görevi bizzat yürütmeye istekli görünüyor.

Reuters’ın haberine göre, Musk Twitter’ı yönetecek kişiyi seçmiş durumda. Ancak uzun süredir mikro blog servisinin yatırımcılarından biri olan ve yeni dönemde de desteğini sürdüreceği açıklanan Suudi iş insanı El-Velid bin Talal, Musk’ın Twitter için muhteşem bir CEO olacağına inandığını dile getirdi.

Jack Dorsey’in Twitter CEO’luğundan ayrılacağını ilk olarak Faber duyurmuştu. Dolayısıyla kendisinin Twitter’daki haber kaynaklarının kuvvetli olduğu söylenebilir. Yine de, Musk’ın planlarının hızla değişebileceğini de unutmamak gerekiyor. Elon Musk, Twitter’ın neredeyse yüzde 10’luk hissesini satın aldıktan sonra Twitter yönetim kuruluna girmeyi de önce kabul etmiş ancak daha sonra vazgeçmişti. Musk daha sonrasında ise Twitter’ın tamamını satın almaya karar vermişti.

İLGİLİ HABERLER