Teknoloji

Elon Musk: Twitter CEO’luğunu 2023’ün sonlarında bırakabilirim

elon musk openai

Elon Musk Twitter CEO’luğunu 2023’ün sonları itibarıyla bırakmaya hazır olabileceğini belirtti. Twitter’ın sahibi, CEO’luğu bırakıp bırakmaması konusunda 2022’nin son günlerinde bir anket gerçekleştirmiş ve bu anketten Musk’ın CEO’luğu bırakması yönünde bir sonuç çıkmıştı. Aynı zamanda SpaceX ve Tesla’nın da CEO’su olan Musk, bu anketten çıkan karara uyacağını açıklamıştı.

Dubai’de gerçekleştirilen Dünya Devlet Zirvesi’ne video konferans aracılığıyla katılan Musk, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Organizasyonu oturtmam ve belirlenen ürün yol haritasında finansal açıdan sağlıklı bir noktaya geldiğinden emin olmam gerekiyor. Sanırım 2023’ün sonları şirketi yönetecek başkasını bulmak için iyi bir zaman olabilir.”

Musk görevi kimin devralacağı konusunda bilgi vermedi. Ancak Twitter’ın sahibi açıklamalarından kısa bir süre sonra “Twitter’ın yeni CEO’su muhteşem” notuyla köpeği Floki’nin masada oturduğu bir fotoğrafı paylaştı. CEO arayışının aylardır devam ettiği belirtilse de, henüz öne çıkan bir adayın olmadığı söyleniyor.

Musk, Twitter CEO’luğundan ayrılması konusundaki anketi yukarıda da belirttiğimiz gibi 2022’nin aralık ayında yapmıştı. Ayrılık tarihi konusunda daha önce net bir bilgi vermeyen Musk, sadece “görevi kabul edecek kadar aptal” birini beklediğini belirtmişti. Twitter’ın sahibi, CEO’luktan ayrıldıktan sonra da yazılım ve sunucular ekiplerini yönetmeye devam edeceğini açıklamıştı.

Elon Musk Twitter CEO’luğunu ekim ayının sonlarında üstlenmişti

Elon Musk Twitter CEO’luğunu geçtiğimiz ekim ayının son günlerinde şirketi satın alma süreci tamamlandıktan sonra üstlenmişti. Eksantrik milyarderin Twitter macerasının genel itibarıyla oldukça hareketli geçtiği söylenebilir. Göreve gelir gelmez büyük ölçekli işten çıkarmalara başlayan Musk, bazı yeni politikaları da uygulamaya koymuş ve bunlardan bazıları şirketin reklam gelirinde ciddi bir düşüşe neden olmuştu. Son olarak da Musk’ın kendi tweetlerinin görüntüleme sayılarından memnun olmadığı ve bunu yapay olarak artırmak için şirket içinde bir çalıştırma yaptırdığı ortaya çıkmıştı.

Elon Musk Twitter CEO’luğunu 2023’ün sonlarında bırakabileceğini söylese de, kendisinin bu konularda her zaman “sözünün eri” davranmadığını belirtmek gerekiyor. Özellikle Tesla tarafında bu sözlerin tutulamadığına daha sık şahitlik ediyoruz. Dolayısıyla Twitter tarafında da benzer bir durumla karşılaşmak sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER