Manşetler

Elon Musk’tan Twitter çalışanlarına ültimatom

elon musk openai

Elon Musk Twitter çalışanlarına gece yarısında gönderdiği bir e-posta ile kelimenin tam anlamıyla ültimatom verdi. Musk çalışanlardan “sert” şirket kültürünü benimsemelerini veya tazminatlarını alarak ayrılmalarını istedi. The Washington Post’un haberine göre, Musk Twitter çalışanlarından ABD doğu yakası zaman dilimine göre saat 17.00’a (TSİ 01.00) kadar “uzun saatler boyunca yüksek yoğunlukla” çalışmayı kabul ettiklerine dair çevrimiçi formu imzalamalarını istedi. Bu formu imzalamayı kabul etmeyenlerin üç aylık tazminatlarını da alarak şirketten ayrılacağı konuşuluyor.

Söz konusu e-posta, Elon Musk’ın Twitter çalışanlarıyla ilk kez bir araya gelmesinden yaklaşık bir hafta sonra ve şirkette geniş ölçekli işten çıkarmaların başlamasından iki hafta sonra geldi. Musk, Twitter çalışanlarıyla buluştuğunda “SpaceX ve Tesla’da kural insanların ofise gelmesi ve sıkı çalışması” ifadesini kullanmıştı.

Bu dilin yansımaları, Elon Musk tarafından Twitter çalışanlarına gönderilen ültimatom e-postasında görülüyor. Twitter çalışanlarının “çok sert” olması gerektiğini belirten Musk, daha önce aynısını Tesla çalışanlarından da istemişti.

Elon Musk Twitter çalışanlarını daha önce de “tehdit etmişti

Musk’ın Twitter çalışanlarını bu tarz mesajlarla “tehdit etmesi” daha önce örneği görülmemiş bir şey değil. Twitter’ın yeni sahibi daha önce de mavi tik sahipliğini de barındıran 8 dolarlık yeni Blue aboneliği paketinin bir hafta içinde hazır hâle getirilmesini istemiş ve aksi takdirde sorumlu çalışanların işten kovulacağını belirtmişti. Yeni Twitter Blue paketi dağıtıma çıksa da, mavi tiklerin bu şekilde dağıtılması kısa süre içinde Twitter’da kaosa yol açmıştı.

Elon Musk Twitter’da sözleşmeli olarak çalışan 5500 kişinin işine son vermiş ve kendisine açıktan yanıt veren bir mühendisi de kovmuştu. Musk’ın ayrılık defteri biraz daha kabaracak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER