Teknoloji

Elon Musk: Twitter’a “iyi içerik” sağlayan botlar için API erişimi ücretsiz olacak

elon musk openai

Twitter’ın sahibi Elon Musk, “iyi içerik” sağlayan botların Twitter’da API erişimini ücretsiz olarak sürdürebileceğini belirtti. Musk kişisel hesabından yaptığı paylaşımda gerekli koşulları karşılayan botlara “hafif, sadece yazılı” API erişiminin ücretsiz şekilde sağlanacağını dile getirdi. Bu açıklama, Twitter’ın API erişimi için para alma kararında kısmi de olsa bir dönüş sağladığı anlamına geliyor.

Mikro blog servisi, Tweetbot ve Twitterific gibi üçüncü taraf uygulamaların kapatılmasının ardından geçtiğimiz hafta API erişimi için 9 Şubat itibarıyla ücret alınacağını açıklamıştı. Musk o dönemde yaptığı açıklamada, ücretsiz API erişiminin istismar edildiğini ve kimlik doğrulaması ile birlikte 100 dolar erişim ücreti alınmasının işleri büyük ölçüde düzelteceğini dile getirmişti.

Twitter’ın bu hamlesi farklı amaçlar için botlar oluşturan ve kullanan geliştiricilerin tepkisini çekmişti. Bazı botlar sadece eğlence amaçlı olarak çalışsa da, bazı botlar da platforma ekstra işlevler kazandırıyor. Bu işlevsel botlar ekran görüntüsü almayı, belli tweetler için hatırlatıcı almayı ve uzun tweet serilerini okumayı kolaylaştırıyor. Twitter’ın açıklamasının ardından pek çok geliştirici botlarını kapatma kararı aldıklarını duyurmuşlardı.

Elon Musk ilk günden bu yana Twitter’ın gelir kaynaklarını artırmak istiyor

Geliştiricilerden API erişimi için ücret almak, Twitter için yeni bir gelir kaynağı olarak tanımlanabilir. Gelir kaynaklarını çeşitlendirmek Elon Musk’ın şirketin yönetimini ele aldıktan sonra öncelik verdiği konular arasında yer alıyor. Mavi tik için kullanıcılardan 8 dolar alan Twitter’ın altın renkli tik içinse kurumsal şirketlerden ayda 1000 dolar almayı planladığı söyleniyor. Musk’ın son açıklaması bazı botların yola devam edebileceği anlamına gelse de, soru işaretlerinin büyük kısmı şu an için ortadan kalkmış değil.

İLGİLİ HABERLER