Manşetler

Elon Musk-Twitter anlaşmasının geleceği bot sayısına bağlı

elon musk twitter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Elon Musk ve Twitter arasındaki ilişki her geçen gün yılan hikayesine dönüyor. Twitter’daki bot hesaplarının toplam kullanıcı sayısının yüzde 20’sinden fazlasına tekabül ettiğini öne süren Musk, Twitter’ın bu oranın yüzde 5’ten az olduğu iddiasını kanıtlaması gerektiğini; aksi takdirde anlaşmanın tamamlanamayacağını belirtti. Musk’ın Twitter’a verdiği 44 milyar dolarlık teklif geçtiğimiz ay kabul edilmişti.

Musk konuyla ilgili olarak Twitter’da yapılan bir paylaşıma verdiği yanıtta şu ifadeleri kullandı: “Yüzde 20’lik sahte/hesap oranı Twitter’ın iddia ettiğinden 4 kat daha fazla. Benim teklifim Twitter’ın ABD Borsa ve Menkul Kıymetler Komisyonu’na sunduğu bilgilere dayanıyordu. Dün Twitter’ın CEO’su bu oranın yüzde 5’in altında olduğuna dair kanıtları paylaşmayı reddetti. Bunları paylaşana kadar satın alma süreci tamamlanamaz.”

Musk, ABD’nin Miami şehrinde yaptığı bir konuşmada da benzer ifadeleri kullanmıştı. Tesla CEO’su konuşmasında botların Twitter’ın kullanıcı tabanındaki payının en az yüzde 20 olduğunu belirtmişti. Musk, bot sayısını kesin olarak hesaplamanın “imkansız” olduğunun da kendisine söylendiğini dile getirmişti. Twitter ise sürecin tamamlanması konusunda kararlılığının altını çizmişti.

Bot hesaplarının sayısı konusundaki tartışma Elon Musk ve Twitter CEO’su Parag Agrawal’i karşı karşıya getirmişti. Agrawal Twitter’da her gün askıya alınan hesap sayısını paylaşmış ve bunların nasıl tespit edildiği konusunda bilgi vermişti. Bot hesaplamasının şirket dışından yapılmasının mümkün olmadığını söyleyen Twitter CEO’su bunun için gizli verilerden faydalandıklarını belirtmişti. Musk, Agrawal’in bu paylaşımına kaka emojisi ile karşılık vermişti.”

Musk, Twitter’a reklam verenlerin reklamlarının kaç kişiye ulaştığını bilmeye hakkı olduğunu savunuyor. Tesla ve SpaceX CEO’suna göre, bu Twitter’ın finansal sağlığı açısından hayati öneme sahip.

Elon Musk ve Twitter arasındaki hikayenin ilginçlik dozu giderek artacak gibi görünüyor. Bu sürecin nasıl bir seyir izleyeceği merakla takip edilecek.

İLGİLİ HABERLER