Teknoloji

Elon Musk’tan Twitter yönetimine tehdit

elon musk twitter

Elon Musk Twitter anlaşmasının akıbetinin belirsizliğine dair haberler bir süre önce gündeme gelmeye başlamıştı. Musk ve ekibi Twitter’daki bot hesapların tam sayısını tespit etmeye çalıştığı için anlaşma süreci beklemeye alınmıştı. Bu tespit için ekstra verilere ihtiyaç duyuluyor. Twitter da söz konusu verileri Musk’a sağlamaya yanaşmıyor.

Twitter’dan istediği verileri alamayan Musk, mikro blog servisini anlaşmayı bozmakla tehdit ediyor. Musk’ın avukatı Mike Ringler tarafından ABD Borsa ve Menkul Kıymetler Komisyonu’na (SEC) gönderilen mektupta şu ifadeler yer alıyor: “Bu, Twitter’ın satın alma anlaşmasındaki yükümlülüklerini açık şekilde ihlâl ettiği anlamına geliyor. Dolayısıyla Bay Musk bundan doğan tüm haklarını saklı tutuyor. Bunlar arasında satın alma anlaşmasının iptali de bulunuyor.”

Twitter’ın sunduğu belgelerde mikro blog servisinin kullanıcılarının yüzde 5’inden küçük bir kısmının sahte olduğu belirtilmişti. Ancak Elon Musk’ın bu ifadeye inanmadığı açık şekilde belirtiliyor. Mektupta Musk’ın kendi analizlerini gerçekleştirmek için Twitter’dan veri talep ettiği vurgulanıyor.

Mektupta Elon Musk’ın Twitter’ın şeffaf şekilde bilgi sağlamayı reddettiği ve bunun satın anlaşmasına aykırı olduğu özellikle vurgulanıyor.

Elon Musk Twitter yönetimini bilgi saklamakla suçlarken, mikro blog servisi bazı verilerin sadece şirket içinde tutulması gerektiğini belirtiyor. Musk’ın Twitter’dan istediği verileri almadan bot hesapların sayısını doğru şekilde bulması mümkün görünmüyor.

İLGİLİ HABERLER