Manşetler

Elon Musk Twitter çalışanlarının yarısını işten çıkarmayı planlıyor

apple twitter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Elon Musk Twitter’ın dümenine geçtiği günden bu yana, hatta daha öncesinden itibaren işten çıkarma söylentileri etrafta dolaşıyor. Bloomberg’in haberine göre, Twitter’ın CEO’su 3700 kişiyi işten çıkarmayı planlıyor. Eğer bu iddia doğruysa, mikro blog servisinin iş gücünde yüzde 50’lik bir kesinti yapılmış olacak.

Musk ve danışmanlarının işten çıkarmaların koşulları için hazırlıklarda son aşamalara geldiği söyleniyor. Değerlendirilen opsiyonlardan birinin işten çıkarılanlara 60 günlük kıdem tazminatını ödemek olduğu belirtiliyor. Konuyla ilgili açıklamanın cuma günü yapılabileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

İşine devam eden Twitter personelinin de yeniden ofise gelmeye alışması gerekebilir. Bloomberg’in haberine göre, Elon Musk Twitter’ın “dilediğin yerden çalış” politikasına son verecek. Ancak bazı durumlar istisna olarak tutulacak.

Elon Musk Twitter dışındaki şirketlerinde de uzaktan çalışmayı desteklemiyor

Twitter çalışanlarının ofise dönüş kararından endişe duyduğuna dair haberler, Musk şirketin kontrolünü ele almadan önce gündeme gelmişti. SpaceX ve Tesla CEO’sunun uzaktan çalışma modelinin taraftarı olmadığı bir sır değil. Daha önce SpaceX ve Tesla çalışanları için bir ültimatom yayınlayan Musk, çalışanların haftada 40 saat ofise gelmelerini veya şirketten ayrılmalarını istemişti.

Elon Musk Twitter’ın kontrolünü ele almadan önce şirketin iş gücünde yüzde 75 oranında kesinti yapılacağı iddiası gündeme gelmişti. Bu sayıyı şirketin genel merkezinde çalışanlarla bir araya geldiğinde yalanlayan Musk, işten çıkarmaların gerçekleşebileceğini ise açık şekilde belirtmişti. Musk’ın Twitter’ın sahibi olmasının ardından yaptığı ilk işlerden biri de CEO Parag Agrawal başta olmak üzere üst düzey yöneticileri işten çıkarmak olmuştu.

İLGİLİ HABERLER