Teknoloji

Elon Musk’tan tweet görüntüleme sayısını kapatma sözü

twitter blue

Twitter CEO’su Elon Musk, bu ayın başlarında, platformdaki her bir tweet için görüntüleme sayısını gösteren bir değişikliği getireceklerini duyurmuştu. Geçtiğimiz günlerde aşamalı olarak kullanıma sunulan bu yenilik sayesinde Twitter kullanıcıları artık her bir tweet’in görüntülenme sayısını görebiliyor. Bu değer, beğen ve retweet düğmelerinin solunda görünüyor. Bununla birlikte, Musk’ın Twitter’ın görüntüleme sayacıyla birlikte artık daha aktif göründüğünü iddia etmesine rağmen, bu yenilik herkesin pek hoşuna gitmedi. Neyse ki, Twitter bu konuda kullanıcılara daha fazla kontrol imkanı sunmayı planlıyor.

Musk, kullanıcıların izlenme sayısını kapatabileceklerini duyurdu. Twitter CEO’su, platformun yakında kullanıcıların görüntüleme sayacını kapatmasına izin verecek bir ayar sunacağını kaydetti. Rakip sosyal medya platformu Instagram, kullanıcıların bir gönderideki beğeni sayısını gizlemesine izin veren bir sistem uygulayarak, kullanıcıların gönderilerinin beğeni sayısını takıntı haline getirmeleri yerine tanıdıkları ve sevdikleri kişilerle çevrimiçi etkileşimlerinin kalitesine daha fazla odaklanmalarını sağlamıştı.

Twitter’ı yönetecek yeni bir CEO arayışında olduğunu iddia eden Musk, aynı zamanda sosyal ağın görsel yüzünü de “toparlamayı” amaçlıyor. Görüntüleme sayacı eklendiğinden beri, özellikle mobilde arayüz kalabalık görünüyor. Ayrıca, kullanıcı arayüzünün tutarlılığı da ortadan kalkmış gibi görünüyor.

Twitter tweet görüntüleme sayısını neden gösteriyor?

Bu ayın başlarında, tweet görüntüleme sayacı ilk kez kullanıma sunulmaya başladığında Musk, bunun video için normal bir hâl aldığını söyleyerek tweet’ler için görüntüleme sayısını da haklı çıkarmaya çalışmıştı. Kullanıcıların yüzde 90’ından fazlasının bir tweet’i okuduğunu, ancak gerçekte beğenme, yanıtlama veya retweetleme eylemlerini üzerinden onunla etkileşime girmediğini iddia etmişti. Etkileşim rakamlarına bağlı olarak, bir tweet’in altındaki eylem düğmeleri sırası değişiyor, ya tek ya da simetrik olmayan iki sıra biçiminde görünüyor.

Ayrıca Musk, tweet görüntüleme sayısının “Twitter’ın göründüğünden çok daha canlı olduğunu gösterdiğini” söyledi. Musk’ın tweet’lerin izlenme sayısını gösterme ve onlarla videolar arasında bir denklik oluşturma hevesi, içerik oluşturuculara daha fazla ulaşmak istediğinin bir başka işareti sayılabilir. Musk, bu yeni gösterimin, reklam ajanslarının YouTube, TikTok veya Instagram Reels ile aynı taktiği kullanarak tweet’leri sağlıklı sayıda kullanıcı tarafından görülen içerik oluşturucuları bulmasını kolaylaştıracağını söyledi.

Son birkaç aydır Musk, Twitter’ın yaratıcı bir ekonominin itici gücü olması potansiyelinden açık biçimde bahsediyor. İçerik oluşturucularının içeriklerini Twitter’da yayınlamaları için onları ikna ederek, onlara YouTube veya TikTok kadar, hatta bazı durumlarda daha yüksek ödeme yapmaya istekli olduğu belirtiliyor. Aynı şekilde Musk’ın da içerik oluşturuculara daha fazla para kazanma fırsatı sunmak istediği de bildiriliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER