Ulaşım

Elon Musk Tesla için hazırlanan yeni yol haritasını açıkladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

elon musk teslaTesla CEO’su Elon Musk, elektrikli otomobilleriyle adından sıklıkla söz ettiren şirketinin önümüzdeki döneme ait yol haritasını açıkladı. Buna göre, Tesla önümüzdeki dönemde elektrikli otobüs ve kamyonlar, araç paylaşımı ve güneş enerjisi sistemleri üzerinde de çalışmalar yapacak.

“Ana plan, ikinci bölüm” başlıklı bir blog yazısı yayınlayan Musk, farklı kategorilerde taşıtlar sunan ve ürünleri ile servislerini elektrikli otomobil ve servislerin ötesine taşıyan entegre bir karbonsuz enerji girişimi vizyonu çizdi.

Söz konusu stratejinin en yeni üyeleri olarak araç paylaşım platformları geliştirmek ve ticari taşıtlar üretmek dikkat çekiyor. Tesla’nın rakiplerinden bazıları şimdiden bu alanlarda çalışma yaparak kendilerine avantaj sağlamış durumda.

Şirketin sunacağı yeni taşıtlar ise Tesla Semi adını taşıyan ticari bir kamyondan, toplu taşımada kullanılacak bir otobüse ve “pick-up” kategorisindeki kompakt bir arazi aracına kadar uzanıyor. Söz konusu taşıtlar, önümüzdeki yıl Tesla’nın mevcut elektrikli otomobilleriyle birlikte görücüye çıkacak.

Elon Musk Tesla için SolarCity’nin doğru adım olduğunu savunuyor

Elon Musk Tesla için güneş paneli kurulumcusu SolarCity’yi satın almanın önemine de bir kez daha dikkat çekti. Musk, SolarCity’nin de ana hissedarları arasında yer alıyor. Tesla CEO’su, şirketin Autopilot sistemini de insanların manuel sürüşünden 10 kat daha hızlı hâle getirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Tesla CEO’su, Hem Tesla’nın hem de SolarCity’nin para harcamaktan çekinmediği bir dönemde yeni projelerin nasıl finanse edileceği konusunda bilgi vermedi. SolarCity hisselerinin yüzde 22’sine sahip olan Musk, geçtiğimiz ay Tesla’nın şirketi satın almasını önermişti.

İLGİLİ HABERLER