Ulaşım

Tesla CEO’su Elon Musk: Teslimatlar için acele etmeyin, maliyetleri artırmayın

elon musk tesla bitcoin
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Tesla CEO’su Elon Musk, şirket çalışanlarına gönderdiği mesajda bu çeyreğin sonuna kadar araç yetiştirmek için acele etmek yerine maliyetleri düşürmeye odaklanılması gerektiğini belirtti. Musk, 26 Kasım tarihli mesajında şirketin fazla mesai ve taşeron üretim ücretleri ödemesini istemediğini ifade etti.

Tesla CEO’sunun mesajında şu ifadeler yer alıyor: “Genelde çeyrek sonlarında teslimat sayılarını artırmak için çılgın gibi üretim yapıyoruz. Ancak bir sonraki çeyreğin başlamasıyla birlikte teslimatlarda büyük düşüş yaşanıyor. Altı aylık döneme baktığımızda ekstra teslimat yapmadığımızı, ancak fazla para harcadığımızı ve son iki haftada maksimum teslimat yapabilmek için kendimizi yorduğumuzu görüyoruz.”

Tesla bir önceki çeyrekte küresel çip krizine rağmen 241 binden fazla araç teslimatı yapmıştı. Şirket 2021 için bir teslimat hedefi koymasa da, teslimat sayısını bir önceki yıla kıyasla yüzde 50 oranında artırmayı planladığı biliniyor. 2020’de toplamda 500 bin aracı sahibine teslim eden Tesla, 2021’in ilk üç çeyreğinde ise 627 bin 350 aracın teslimatını gerçekleştirdi. Bu tablo da Tesla’nın hedeflerine ulaşmak için çok aceleci davranmasına gerek olmadığını gösteriyor.

Bu durum, Tesla’nın 2020’de teslimat konusunda sıkıntı yaşamadığı anlamına gelmiyor. Ağustos ayında çıkan bir haberde, parça tedariğinde ve şirketin Fremont fabrikasındaki sıkıntılar nedeniyle bazı müşterilerin araç teslimatının haftalar hatta aylar boyunca ertelendiği belirtilmişti. Tesla’nın küresel çip krizi nedeniyle bazı otomobillerini USB-C girişi olmadan teslim ettiği de biliniyor.

Tesla CEO’su Elon Musk, daha önce de çalışanlara üretim maliyetlerinin düşük tutulması konusunda uyarıda bulunmuştu. Ancak bu uyarı hiçbir zaman üretim sürecini etkilememişti. Musk’ın bu açıklamasının Tesla’nın üstündeki çeyrek sonu üretim baskısını alma konusunda bir etkisinin olup olmayacağını görmek için beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER