Ulaşım

Elon Musk Tesla’yı borsadan çekmek için Suudi Arabistan’dan finans desteği alabilir

elon musk twitter

elon musk teslaElon Musk Tesla’yı borsadan çekmeyi ciddi biçimde düşündüğünü açıkladığında akıllara bazı soruları da getirmişti. Musk’ın neden planını açıklamakla yetinmediği ve “gerekli kaynak sağlandı” açıklamasını yaptığı da bu sorulardan biri olmuştu. Tesla CEO’su akıllara takılan bu sorulardan bir kısmını yanıtlarken, verdiği cevaplar bazılarını üzecek gibi görünüyor.

Şirketin borsadan çekilmesiyle ilgili konuşmaların sadece büyük yatırımcılarla sınırlı kalmaması gerektiğine inanan Musk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla herkesin bu sürece dahil olmasını sağladığını dile getirdi. Tesla CEO’su kendisinin de borsadan çekilecek hisseler için teklif verme konusunda potansiyel adaylardan biri olduğunu ve bu sözleriyle kendisi adına konuştuğunu dile getirdi.

Elon Musk Tesla’nın borsadan çekilmesi konusunda Suudi Arabistan’ın kaynak sağlayacağına yönelik haberlere de yanıt verdi. Suudi Arabistan’ın sürece dahil olduğunu doğrulayan Musk, ülkenin Kamu Yatırımı Fonu’nun 2017’nin başından bu yana Tesla’yı borsadan çekme teklifini gündeme getirdiğini belirtti. Tesla CEO’su, Suudi Arabistan’ın petrole olan bağımlılığını azaltmak adına böyle bir hamlenin peşinden koştuğunu dile getirdi. 31 Temmuz’da gerçekleştirilen özel bir görüştürmede Tesla’nın borsadan çekilmesi konusundaki desteğini dile getirdiği söylenen Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu’nun direktörü, Musk’ın Twitter üzerinden yaptığı paylaşımları da desteklemişti. Suudi Arabistan’ın desteği, paranın kimden geldiğinden ziyade ne zaman geldiğiyle ilgileniyor gibi görünen Elon Musk açısından bir sorun teşkil etmeyeceğe benziyor.

Musk bir yandan da Tesla’nın borsadan çekilmesinin koşullarıyla ilgili endişeleri gidermeye çalışıyor gibi görünüyor. Şirket mevcut yatırımcılarına borsadan çekilme konusundaki kararlarını vermeden önce gerekli tüm detayları sağlama sözünü verdi. Musk, anlaşmanın sağlanması için 70 milyar dolarlık bir meblağı devralacağına dair iddiaları da yalanladı. Daha önce sözünü ettiği 420 dolarlık hisse fiyatının sadece çıkışı kabul eden hissedarlar için geçerli olduğunu söyleyen Tesla CEO’su, ödemelerin net değer üzerinden yapılacağını belirtti.

Elon Musk Tesla hissedarlarını sakinleştirme potansiyeli yüksek bir açıklama yapmış olsa da, kendisinin daha önceki paylaşımları üzerine inceleme başlatan düzenleyici kurum SEC’i durdurması pek olası görünmüyor. SEC, gelişmeleri yatırımcılarla paylaşmadan önce Twitter hesabından duyuran Musk’ın kurallara aykırı davranıp davranmadığını mercek altına almış durumda.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER