Ulaşım

Elon Musk: Tamamen sürücüsüz Tesla modelleri iki yıl içinde yollarda olabilir

elon musk tesla

Tesla, Model S otomobilleri için geliştirdiği Summon isimli otomatik park özelliğini geçtiğimiz günlerde duyurmuştu. Şirketin CEO’su Elon Musk, Summon’ı bir başlangıç olarak nitelerken; önümüzdeki iki yıllık dönem içinde tamamen otonom Tesla modellerinin yollarda boy gösterebileceğini belirtti.

Gelecekte Tesla sahiplerinin otomobillerini dilediklere yere çağırabileceğini söyleyen Musk, bir Tesla modelinin iki yıl içinde şöförü olmadan ABD’yi uçtan uca kat ederek New York’tan Los Angeles’a gidebileceğine inandığını ifade etti.

Musk, otomobillerinin sahipleriyle telefonlarının oluğu yerde buluşacağını belirtirken, elektrikli aracın yolculuk süresince kendisini şarj edeceğini dile getirdi. Söz konusu “kendi kendine şarj” işlemi için Model S’in prototip metal yılanı kullanılacak.

Elon Musk, daha sonra tahmin ve öngörülerinin biraz fazla iyimser gözüktüğünü kabul etti ve bahsettiği tarzda bir otonom sürüş için Model S ve Model X için yayınlanacak yazılım güncellemelerinden daha fazlasına ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi. Bahsettiği hedefe erişilmesi için otomobildeki sensör sayısının artması gerektiğini söyleyen Tesla CEO’su, ihtiyaç listesine daha fazla kamera ve radarı da ekledi.

Dolayısıyla halihazırda satışı gerçekleştirilen Tesla modellerinin iki yıl içinde ABD’yi uçtan uca katetmesi pek olası gözükmüyor. Ancak Musk, söz konusu teknolojinin iki yıl içinde gelişeceğine olan inancından vazgeçmiyor. Tesla CEO’suna göre, 24 ila 36 aylık bir süre içinde yollarda sanal sürüş mümkün olacak ve insanlı sürüşten daha güvenli bir ortam sağlanacak.

İLGİLİ HABERLER