Teknoloji

Elon Musk uzaya gönderilecek Tesla Roadster’ın fotoğraflarını paylaştı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

elon muskSpaceX ve Tesla CEO’su Elon Musk, bir süre önce Falcon Heavy roketiyle uzaya bir Tesla Roadster göndermeyi planladıklarını belirtmişti. Musk, bu konudaki hazırlıklarda geldikleri noktayı Instagram hesabından paylaştığı fotoğraflarla gösterdi.

Söz konusu fotoğraflarda Tesla Roadster, roketin iki parçadan oluşan kargo bölümünün ortasına yerleştirilmiş biçimde görülüyor. Fotoğraflara bakıldığında Tesla Roadster’ın roketin kargo bölümünde sabitlenmesi için özel bir düzenek oluşturulduğu da anlaşılıyor.

SpaceX’in uzun yıllardır üzerinde çalıştığı Falcon Heavy ilk yolculuğunu gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Üç adet Falcon 9 roketinin birleşimi olarak tanımlanabilecek roket, tamamlanmasıyla birlikte dünyanın mevcut en güçlü roketi unvanının da sahibi olacak. Falcon Heavy sayesinde şirket hem uzaya daha fazla kapasitede yük taşıyabilecek hem de Güneş Sistemi’nin derinliklerine ulaşma hedefine bir adım daha yaklaşacak.

 

Elon Musk: Sıkıcı şeyler berbat

Falcon Heavy’nin ilk seferinde olası riskler nedeniyle değerli bir yük taşımak istemeyen SpaceX, “temsili bir kargo” ile ilk uçuşu gerçekleştirecek. Genellikle ilk uçuşlarda yük olarak beton ve çelik blokların taşındığını belirten ve bunun sıkıcı olduğunu söyleyen Elon Musk, sıkıcı şeylerin berbat olduğunu ve bu nedenle sıra dışı bir yük tercih ettiklerini dile getirdi. Musk, kısa bir süre önce Twitter hesabı aracılığıyla ilk Falcon Heavy ile uzaya bir Tesla Roadster göndereceklerini açıklamıştı. Eksantrik milyarder, otomobilin müzik sisteminin David Bowie’nin “Space Oddity” şarkısını çalacağını da sözlerine eklemişti.

İLGİLİ HABERLER