Ulaşım

Elon Musk Tesla Model 3 videosunu ve otomobile dair yeni bilgileri paylaştı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

tesla model 3 elon muskTesla CEO’su Elon Musk, şirketinin yeni otomobili Model 3’ün “çıkış adayı” versiyonuna ait bir videoyu Twitter hesabı üzerinden paylaştı. Musk tarafından paylaşılan videoda daha önce görülen Model 3 prototiplerinden farklı bir şey sunulmuyor. Ancak Tesla CEO’sunun heyecanı artırmayı sevdiği biliniyor.

Musk, otomobil için seçtiği ismin bazı müşterilerde yarattığı kafa karışıklığına da açıklama getirdi. Otomobilin Tesla’nın yolculuğunda yeni versiyonu temsil etmediğinin altını çizen CEO, Model 3 isminin Apple’ın iPhone 2’den iPhone 3’e geçmesi gibi bir mantıkla seçilmediğini belirtti.

Otomobile Model 3 ismini verdiği için kendisini “ahmak bir aptal” olarak tanımlayan Musk, o dönemde seçtiği ismin bu denli karmaşa yaratacağını düşünemediğini de samimi biçimde itiraf etti. Tesla CEO’su, Model 3’ün BMW 3 serisine veya Audi A4’e benzetilebileceğini belirtti. Model S ise Musk tarafından BMW 5 veya 6 serisiyle benzer bir noktada konumlandırıldı. Musk, Model 3 ve Model S’in yan yana satılacak farklı otomobiller olduğunun altını çizdi. Tesla CEO’su Model 3 çıktıktan sonra da Model S kullanmaya devam edeceğini de dile getirdi.

Musk Model 3’e önce Model E ismini vermeyi istediklerini, ancak Ford tarafından açılan bir ticari marka davasının buna engel olduğunu hatırlattı.

Elon Musk Tesla’nın yol haritasına dair bilgiler de verdi

Twitter’da dünün (24 Mart) bir bölümünü oldukça aktif geçiren Elon Musk, şirketinin yol haritasına dair önemli bilgiler verdi. Musk, ilk Model 3’lerin üretimi kolaylaştırmak adına arkadan çekişli olacağını belirtti. Dört çekişli ve çift motorlu versiyon içinse çıkışın 6 ila 9 ay sonrası işaret edildi. Performans versiyonlarının ise önümüzdeki yıl bu dönemlerde piyasaya çıkacağını söyleyen Musk, Model S’in büyük bataryası nedeniyle en hızlı model olmayı sürdüreceğini ifade etti. Tesla CEO’su, Model S’in Tesla’nın yeni nesil Roadster’ı gelene kadar unvanını koruyacağını da sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER