Ulaşım

Elon Musk: Tesla Model 3’te Samsung bataryaları kullanılmayacak

tesla yapay zekâ

elon musk teslaTesla’nın yeni otomobili Model 3’te ve enerji depolama ürünlerinde Samsung SDI bataryalarını kullanabileceğine dair haberler kısa süre önce gündeme gelmişti. Şirketin CEO’su Elon Musk, Twitter hesabı aracılığıyla bu iddiaya yanıt verdi. Tesla’nın Model 3 bataryaları için Panasonic ile özel bir anlaşması olduğunu hatırlatan Musk, aksini iddia eden haberlerin yanlış olduğunu dile getirdi.

Musk, daha sonra bir tweet daha atarak Model S ve Model X’te kullanılan bataryaların da Panasonic tarafından üretildiğini hatırlattı. Şirket tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada ise dünyanın önde gelen tüm batarya tedarikçileriyle çalışıldığı belirtilirken, belli üreticilerle yürütülen programlara dair detaylar paylaşılmadı. Açıklamada Panasonic’in Model S ve Model X süresince Tesla’nın batarya hücresi tedarikçisi olduğu ve Model 3 için Gigafactory’de gerçekleştirilecek batarya hücresi üretimi konusunda da Panasonic ile yakın bir işbirliğinin yürütüldüğü hatırlatıldı.

Reuters’in haberinde Samsung SDI anlaşmasının Tesla’nın Model 3 için gelen beklenmedik talebi zamanında karşılamasına yardımcı olabileceği belirtilmişti. Musk’ın şirketi, Model 3 sevkiyatına 2017 içinde başlamayı planlıyor.

Haberde iki şirketin Tesla’nın Powerwall gibi enerji depolama ürünlerindeki bataryalar konusunda işbirliğine gidebileceği bilgisi de yer almıştı. Elon Musk tweetlerinde bu iddiaya dair bir yorumda bulunmazken, şirketin Tesla Energy ürünlerini başka şirketlere devretme ihtimali konusunda açık kapı bıraktı. Böylelikle şirketin Reno Gigafactory tesisinde Model 3 bataryası üretimine daha rahat odaklanmasının da mümkün hâle gelmesi öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER