Ulaşım

Elon Musk üretilmiş ilk Tesla Model 3’ü gösterdi

tesla model 3

tesla model 3Tesla CEO’su Elon Musk, Tesla Model 3’ün ilk üretim modeline ait olan bir fotoğrafı geçtiğimiz hafta sonu gösterdi. Elektrikli otomobilin ilk fotoğrafı, bu otomobilin Musk’ın garajına girmeye de hazır olduğunu gösteriyor.

Artık gelen ön siparişlere cevap verme zamanı geldi. Musk, üretimin ağustos ayında 100 otomobile yükseleceğini, bunun eylülde 1500’e, aralıkta ise 20 bine çıkacağını söylüyor. Ayrıca Tesla, 28 Temmuzda, ilk 30 Tesla Model 3’ün teslimine özel bir lansman partisi de düzenlemeyi planlıyor.

Tesla Model 3 için 400 binden fazla müşteri sırada beklerken, şirketin fabrikaları da önümüzdeki ayalar ve yıllarda bu talebi karşılamak için epey yoğun şekilde çalışacak gibi görünüyor. İlk üretim modeli takvimden biraz daha erken şekilde çıktı, ancak yarım milyona yakın otomobilin üretimi Tesla için bile gerçekten zorlu bir süreç olacaktır.

Tesla Model 3, Tesla’nın şimdiye kadar ürettiği en uygun fiyatlı elektrikli otomobil olma özelliğini taşıyor. ABD’de 35 bin dolar fiyattan satılan bu otomobil, selefi Model S’in üçte biri fiyata sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Böylelikle elektrikli otomobil teknolojisi daha geniş kitlelere ulaşmış oluyor.

Tesla Model 3’ün özellikleri

2170 lityum iyon pil hücresini Panasonic’in deneyimiyle şasisine sığdırmayı başaran Model 3, tek bir şarj ile 350 kilometreye varan mesafeyi alabiliyor. Böylelikle sürücülerin en yakın şarj istasyonunu bulma endişesi de kalmamış oluyor. Üstelik otomobil 0-100 km/saat hızlanmayı sadece 5.3 saniyede gerçekleştiriyor.

Yeni otomobil Tesla’nın Autopilot adlı sürücüsüz otomobil teknolojisini de barındırıyor. Böylelikle şerit değiştirme yardımı, çarpışma önleme gibi sürücüye yardımcı özellikler de otomobilde bulunacak. Ancak bunu etkinleştirmek otomobilin başlangıç fiyatı üstüne yeni maliyet ekleyecek.

İLGİLİ HABERLER