Ulaşım

Tesla’dan Elon Musk’a büyük performans ikramiyesi

Elon Musk Tesla'yı borsadan çekmek için kaynak arıyor

Elon Musk, Tesla CEO’su olarak 12 performans ikramiyesinden oluşan ilk ikramiye paketini aldı. Toplam değeri 700 milyon doların üstünde olan bu paket ile Musk, 1.7 milyon Tesla hissesinin daha sahibi oldu. Söz konusu hisselerin piyasa değeri, perşembe gününün rakamları itibarıyla 775 milyon dolar civarında.

Tesla hisselerinin yüzde 18.5’ine sahip olan Musk, CEO’luk görevi için ayrıca bir maaş almıyor. Performans tabanlı ikramiyeleri kazanabilmesi içinse 12 ikramiyenin her birinde belli hedeflerin gerçekleştirilmesi gerekiyor.

Musk bu ikramiyelerden ilkine şirketin piyasa değeri 30 gün ve izleyen 6 aylık dönemde 100 milyar doların üzerinde kaldığında hak kazanmıştı. Tesla’nın dört çeyrek boyunca 20 milyar dolar gelir hedefi tutturması da planlar arasındaydı.

Tesla’nın ikramiye paketi 2018’de onaylanmıştı. Şirketten o dönemde yapılan açıklamada, ikramiye paketinin girişim kökenlerini yansıttığı ve koşullara bağlı olarak yenilenmesinin gerekebileceği belirtilmişti. Tesla, üst düzey yöneticilere verilecek ikramiyelerin de hedeflere ulaşma konusunda motive edici olması gerektiğinin altı çizilmişti.

Elon Musk için oldukça kârlı görünen bu ikramiye paketi planına sadece bir hissedar itiraz etmişti. Plan nedeniyle Tesla’ya dava açan Richard Tornetta; şirketin yönetim kurulunu CEO’yu zenginleştirecek bir paketi onaylayarak güvene dayalı görevini ihlâlle suçlamıştı. Bu dava geçtiğimiz sonbaharda sonuçlanmış ve mahkeme, Tesla yönetim kurulunun Musk’ın ikramiye planını savunması gerektiğine hükmetmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER