Ulaşım

Elon Musk: Tesla ihtiyaç durumunda solunum cihazı üretebilir

elon musk tesla

Oldukça sıkı bir Twitter kullanıcısı olan Tesla CEO’su Elon Musk, dünyanın içinde bulunduğu kriz ortamına rağmen bu alışkanlığından vazgeçmiyor. Ancak daha önce eğlendiği için Twitter’da olduğunu söyleyen Musk, bu dönemde ciddi konulara da değiniyor.

Tesla’nın ABD’nin Fremont şehrindeki fabrikasında üretimin bölgede alınan “evinizde kalın” kararına rağmen sürmesi ve koronavirüs salgınına karşı olan tutumu, Musk’ın yoğun şekilde eleştirilmesine neden olmuştu. Yine de, eksantrik milyarder salgınla mücadele konusunda üstüne düşeni yapmaya da hazır gibi görünüyor.

Musk, Twitter’dan kendisine gelen bir soru üzerine Tesla’nın ihtiyaç duyulması durumunda suni solunum cihazı üretebileceğini belirtti. COVID-19 ile mücadele eden pek çok kişinin tedavi sürecinde bu cihazlara bağlı kalmaları gerekebiliyor. Projeksiyonlar, aynı anda bu cihazlara bağlı kalması gereken insan sayısının artabileceğini ve ABD’de bu ihtiyacı karşılamaya yetecek kadar solunum cihazı olmadığını gösteriyor.

Musk’ın cevabı üzerine gazeteci Nate Silver, hâlihazırda solunum cihazına ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Tesla CEO’su da bunun üzerine “Solunum cihazları zor değil. Ancak bir anda üretilemezler. Şu anda bahsettiğiniz bu ihtiyaç hangi hastanelerde var?” şeklinde bir paylaşım yaptı. Musk’ın bu paylaşımının altına ise koronavirüsün en büyük darbeyi vurduğu ülkelerden biri olan İtalya’daki örnekleri anlatan pek çok cevap geldi.

Elon Musk, daha önce Twitter paylaşımlarının pek fazla ciddiye alınmaması gerektiğini belirtmişti. İhtiyaç hâlinde elini taşın altına koymaya hazır olduğunu belirten Musk; son koronavirüs paylaşımında, paniğin virüsün kendisinden daha fazla zarara yol açacağı düşüncesinden vazgeçmediğini dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER