Ulaşım

Elon Musk Tesla için ABD’de yeni fabrika yerleri arıyor

elon musk tesla

Tesla, kısa süre önce önemli bir kilometre taşını geride bırakmış ve bir milyonuncu elektrikli otomobilini ürettiğini açıklamıştı. Şirket yola hızını kesmeden devam etmeye kararlı görünüyor. Tesla CEO’su Elon Musk; biri ABD’nin ortasında, diğeri de doğu yakasında olmak üzere iki fabrika kurmak için yer aradıklarını açıkladı.

Musk; ülkenin orta kesimlerinde kurulacak fabrikada Cybertruck, doğu yakasında kurulacak fabrikada ise Model Y üretiminin gerçekleştirileceğini belirtti. Tesla CEO’su, bu paylaşımından kısa bir süre önce takipçilerine “Berlin’deki fabrikamızın altında dev bir parti mağarası olsun mu?” şeklinde bir soru da yöneltti.

Musk, Twitter üzerinden bilgi paylaşmayı ve anket düzenlemeyi oldukça seviyor. Tesla CEO’su geçtiğimiz ay da Teksas’ta fabrika kurulumu konusunda nabız yoklayan Musk’ın hangi konuda, ne kadar ciddi olduğunu anlamak pek kolay olmuyor.

Elon Musk, yeni Tesla fabrikası için Amazon’un HQ2 konusundaki taktiğine benzer bir yaklaşım izliyor gibi görünüyor. Amazon, HQ2 olarak adlandırılan ikinci genel merkez binası için de farklı belediyelerle görüşme yapmış ve en sonunda New York’un Queens ilçesinde karar kılmıştı. Ancak kamuoyundan gelen tepkiler nedeniyle Amazon bu kararından vazgeçmişti.

İLGİLİ HABERLER