Ulaşım

Elon Musk’ın Tesla için çizdiği gelecek vizyonunun merkezinde sürdürülebilirlik bulunuyor

elon musk tesla bitcoin
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Elon Musk Tesla‘nın geleceğine yönelik vizyonunu şirketin Austin şehrinde bulunan Gigafactory tesisinde düzenlenen Yatırımcı Günü etkinliğinde paylaştı. Musk, bu vizyonunu “Master Plan üçüncü kısım” olarak adlandırıyor.

Musk daha önce 2006 ve 2016’da da Master Plan açıklamıştı. Bu planlar geride kalan 17 yıl boyunca şirketin büyümesi ve gelişmesi için bir tür yol haritası işlevi görmüştü. Tesla CEO’su, açılış konuşmasında “2050 yılına kadar sürdürülebilir enerji hedefine giden açık bir yol var ve bu yol doğal yaşam alanlarının yok edilmesini gerektirmiyor” ifadesini kullandı.

“Dünya’nın şimdiki hâlinden çok daha büyük bir uygarlığı destekleyebilirsiniz. 8 milyardan çok daha fazla sayıda insan Dünya’da sürdürülebilir şekilde desteklenebilir. Bunu çok az sayıda insanı fark etmesi beni şaşırtıyor” şeklinde konuşan Musk, hesap ve öngörülerin bulunduğu detaylı bir rapor paylaşılacağını da sözlerine ekledi.

Tesla’nın Master Plan’ı 240 terraWatt saat (TWH) enerji depolama ve 30 TWH yenilenebilir enerji üretimi geliştirerek sürdürülebilir bir enerji ekonomisi kurmayı hedefliyor. Ancak Musk, bu rakamın şu anda içten yanmalı ekonomi için harcananın yarısından az olduğunu belirtiyor. Toplamda gerekli güneş ve rüzgar üretim kapasitesini oluşturmak için dünyadaki kara alanının yüzde 0.2’sinden daha azına ihtiyacımız olacağı tahmin ediliyor.

Elon Musk uçak ve gemilerin de elektrikli olmasını öngörüyor

Elon Musk, “Tüm arabalar tamamen elektrikli ve otonom olacak” diyerek, içten yanmalı motora sahip araçlarının yakında at ve araba gibi aynı küçümsemeyle görüleceğini bir kez daha savundu. Tesla CEO’su uçakları ve gemileri elektriklendirmeye yönelik planlar hakkında da konuştu. “Pillerin enerji yoğunluğunu iyileştirdikçe, roketler dışında tüm ulaşım araçlarının tamamen elektrikli hale geldiğini göreceksiniz” dedi. Musk bunun ne zaman ve nasıl gerçekleştirilebileceğine dair daha fazla ayrıntı paylaşmadı.

İLGİLİ HABERLER