Ulaşım

Elon Musk sürücüsüz otobüs ile trafik sorununu çözmeyi amaçlıyor

elon muskTesla CEO’su Elon Musk, sürücüsüz otobüslerden oluşan filoların büyük şehirlerde yaşanan trafik ve toplu taşıma problemlerin giderilmesine önemli ölçüde katkı sağlayacağına inandığını dile getirdi. Norveç’de düzenlenen bir ulaşım konferansında konuşan Musk, fikrine dair detay vermekten kaçındı.

Şehir merkezlerindeki yoğunluk problemini çözmek için bir fikirleri olduğunu söyleyen Musk, ortaya koymayı planladıkları çözümün tam anlamıyla bir otobüs olmadığını ifade etti. Otonom taşıtların bu konuda anahtar olduğunu söyleyen Tesla CEO’su, ne söylediğine dikkat etmesi gerektiğini ve konuya dair çok konuşmak istemediğini sözlerine ekledi.

Tesla, otonom sürüş teknolojilerinin hayata geçmesi konusunda öncü rol üstlenen üreticiler arasında yer alıyor. Şirketin geçtiğimiz yıl görücüye çıkarttığı Model X, yarı otonom sürüş yeteneğini barındıran Autopilot özelliğiyle birlikte gelmişti. Mart ayının sonunda tanıtılan ve halen tam anlamıyla tamamlanmayan Model 3’te ise bu yöndeki çalışmaların biraz daha ileriye taşınması bekleniyor. Model 3’te bulunan 15 inç dokunmatik tabletle otomobil konsolundaki geleneksel araç dağınıklığının giderilmesi amaçlanırken, söz konusu tablet Autopilot özelliğinin işlemesinde de önemli bir rol oynuyor. Model 3’ün sürücüsüz otobüslerin önünü açıp açmayacağı konusunda ise şimdiden bir şey söylemek mümkün değil.

Nüfus yoğunluğunun yüksek olduğu şehirlerdeki ulaşım problemini çözmek gerektiğine inandığını söyleyen Elon Musk, yeni bir tür araba veya taşıtın bunun için muhteşem olabileceğini ve söz konusu aracın insanları bir durak yerine nihai varış noktalarına ulaştırabileceği ifade edildi.

Musk, trafik sıkışıklığını çözülmesi gereken küresel problemler listesinin bir numarasına yerleştirmiş durumda. Los Angeles’ta trafikte sıkıştığında “ulaşımın beşinci modu” olarak nitelediği Hyperloop fikrini geliştiren Musk, söz konusu konseptin geliştirilmesi amacıyla da çeşitli yarışmalar düzenliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER