Teknoloji

Elon Musk Donald Trump ve diğerlerinin hesaplarını yeniden açarken suçu aktivistlere attı

twitter elon musk

Elon Musk, kararın “çok çeşitli bakış açılarına” sahip insanlardan oluşan bir içerik denetleme konseyine bırakılacağına söz vermesine rağmen, Donald Trump ve diğerlerinin Twitter’a geri dönmesine neden izin verdiğini çarşamba günü paylaştığı bir tweet’te açıkladı.

Musk konseyin, adı açıklanmayan siyasi/sosyal aktivist gruplardan oluşan büyük bir koalisyon ile yaptığı bir anlaşmanın parçası olduğunu iddia ederek bunun onların hatası olduğunu ima etti.

Musk, bu grupların Twitter’ın reklam gelirini yok etmeye çalışmasını engellemek için bir anlaşma yaptığını ve bu grupların anlaşmayı bozduğunu ve bu nedenle artık konseyle ilgili tüm bu şeyleri sürdürmek zorunda olmadığını iddia ediyor.

Bu ayın ortalarında Musk; Jordan Peterson, Kathy Griffin ve The Babylon Bee’nin yasaklarını kaldırdı ve ardından takipçilerine Donald Trump’ın platforma geri döndüğünü görmek isteyip istemediklerini soran bir anket düzenledi. Anketin sonuçlanmasının ertesi gününde ise, konseyden hiç bahsetmeden, anket sonuçlarına göre Trump’ın hesabının yeniden açıldığını duyurdu. İlginçtir ki, eski ABD başkan ve şu anki başkan aday adayı henüz tweet atmaya geri dönmedi.

Musk, suçu ilk kez aktivistlere atmıyor. Bu ayın başlarında, aktivist grupların Amerika’da ifade özgürlüğünü yok etmek amacıyla reklamcılara baskı yaptığına yönelik bir tweet atmıştı tweetledi. Bu arada The Verge sitesi, ABD’nin üç büyük reklam şirketinden birinin müşterilerine platformda kampanya yürütmeyi durdurmalarını tavsiye eden belgeleri gördü. Omnicom Media Group ve diğerleri, siyasi veya sosyal aktivistlerin baskısından bahsetmedi; bunun yerine Twitter’ın uygunluk, taklit, ölçülülük eksikliği ve büyük çaplı işten çıkarmaların şirketin çalışma kabiliyetini nasıl etkileyeceği konusundaki endişeler nedeniyle markalar için risk oluşturduğunu söylediler.

İLGİLİ HABERLER