Teknoloji

Elon Musk Avrupa Birliği’nin sosyal medya yasasına destek verdi

twitter elon musk
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Tesla ve SpaceX’in CEO’su, aynı zamanda Twitter’ın gelecekteki sahibi olan Elon Musk, Avrupa Birliği Dijital Hizmetler Yasası konusunda AB ile aynı noktada olduğunu belirtti. Dijital Hizmetler Yasası, web platformları için bir dizi düzenleme getiriyor. AB Komiseri Thierry Breton ile birlikte kısa bir videoda görünen Musk, Dijital Hizmetler Yasası’na desteğini paylaştı.

Twitter’ı satın almak için verdiği teklif geçtiğimiz ay kabul edilen Musk, videoda şu ifadeleri kullandı: “Twitter’ın gelecek hedefleriyle Dijital Hizmetler Yasası’nın kesinlikle uyuştuğuna inanıyorum. Müthiş bir görüşme oldu. Gerçekten söylediğiniz her şeye katıldığımı düşünüyorum. Aynı düşünceleri paylaşıyoruz. Şirketlerimin Avrupa’ya faydalı olacak şeyleri yapabileceğine inanıyorum.”

Musk, Breton’un videolu paylaşımına “Müthiş görüşmeydi! Kesinlikle aynı sayfadayız” şeklinde bir yanıt da verdi.

Video, “Twitter’ın moderasyonu faaliyet gösterdiği ülkenin yasalarıyla uyumlu olmalı” düşüncesini destekliyor. Musk’ın öncelikleri de Dijital Hizmetler Yasası’nda belirtilenlerle büyük ölçüde örtüşüyor. Hem yasa hem de Musk, şeffaflık konusuna büyük önem veriyor. Örneğin, Musk Twitter’ın tavsiye algoritmalarının “açık kaynak” olarak paylaşılmasını istiyor. Yasa da büyük sosyal ağların algoritmalarını AB’ye açmasını talep ediyor. Botlar da yasanın ve Musk’ın ortak hedefleri arasında bulunuyor.

Elon Musk kendisini bir “ifade özgürlüğü savaşçısı” olarak tanımlıyor. Ancak Musk’ın ifade özgürlüğü tanımı devletin çizdiği sınırların ötesine geçmiyor. Bu tarz bir yaklaşımın Twitter gibi küresel bir platform için tehlike arz ettiği söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER