Ulaşım

Elon Musk yeniden SEC’in hedefinde

elon musk tesla
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Tesla CEO’su Elon Musk ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasında sular yeniden ısınacak gibi görünüyor. Taraflar bundan birkaç ay önce Musk’ın Twitter’da yaptığı finansal bir paylaşımın ardından başlayan soruşturma sürecini uzlaşmayla sona erdirmişti. SEC, Elon Musk’ın kısa süre önce Twitter aracılığıyla yaptığı “2019’da 500 bin civarında otomobil üretmeyi planlıyoruz” açıklamasının uzlaşma anlaşmasının ihlâli anlamına geldiğine inanıyor.

Musk ve SEC arasındaki uzlaşma anlaşmasına göre, Musk’ın bu tarz hayati bilgiler içeren paylaşımlar yapmadan önce Tesla yönetiminden onay alması gerekiyor. Bunun yapılmadığını belirten SEC, Tesla CEO’sunun şirketin faaliyetleriyle ilgili “doğru olmayan ve materyal” verileri 24 milyondan fazla Twitter takipçisiyle doğrudan paylaştığını vurguluyor.

Tesla cephesinden henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil. Ancak Musk, aralık ayında yaptığı bir açıklamada SEC’in kendisini Twitter’da dilediğini paylaşmaktan alıkoymayacağını belirtmişti. Tesla CEO’su hisselerde hareketlilik yaratma olasılığı bulunan konuların bu durumda bir istisna olabileceğini dile getirmeyi de ihmal etmemişti.

Eğer hakim SEC’i şikayetinde haklı bulursa, bu Elon Musk için sıkıntılı bir dönemin başlamasına yol açabilir. SEC ile yaptığı uzlaşma anlaşmasıyla yönetim kurulu başkanlığından vazgeçse de CEO’luğa devam eden Musk, iletişimi konusunda daha temkinli davranma konusunda taahhütte bulunmuştu. Bu söze uyulmadığı yönünde bir hukuki kararın çıkması, Tesla’nın organizasyonunda önemli değişiklikleri beraberinde getirebilir.

İLGİLİ HABERLER