Teknoloji

Elon Musk Pentagon ziyaretinin sebebini açıkladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

elon musk pentagonTesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, kendisinin süper kahraman Tony Stark, namıdiğer Iron Man ile karşılaştırılmasına daima sıcak yaklaşıyor. Ancak son şakasının kendisi için bile iddialı olduğu söylenebilir. CNN’de çıkan ve kendisinin ABD Savunma Bakanı Ash Carter ile niye görüştüğünü sorgulayan bir habere Twitter üzerinden yanıt veren Musk, “Uçan bir metal takım hakkında konuşmak için” Pentagon’u ziyaret ettiğini belirtti.

Pentagon tarafından yapılan resmi açıklamada ise Musk’ın ziyaretinde inovasyonla ilgili fikir alışverişinde bulunulduğu ifade edildi. Bakanlık açıklamasının görüşmenin konseptini daha net açıkladığı söylenebilir.

Elon Musk Pentagon ziyaretinde Iron Man kostümüyle alakasız pek çok şeyi konuşmuş olabilir. Teknoloji inovasyonu Pentagon’un son zamanlarda üstünde ilgiyle durduğu konseptler arasında yer alıyor. Bakanlık bunun için başında Alphabet Başkanı Eric Schmidt’in bulunduğu bir danışma kurulu da kurmuştu.

Danışma kuruluna kamuda ve özel sektörde başarısını kanıtlamış ve yeni teknolojik konseptlerin uygulanmasında rüştünü ispatlamış 12 kişinin daha alınması planlansa da, diğer kurul üyeleri konusunda yeni bir açıklama yapılmış değil.

Musk hali hazırda Amerikan ordusuyla oldukça yakın bir işbirliği yürütüyor. CEO’su olduğu uzay şirketi SpaceX, geçtiğimiz nisan ayında ABD Hava Kuvvetleri’nden uzaya GPS uydusu göndermek adına 87.2 milyon dolarlık bir kontrat imzalamıştı. Söz konusu fırlatmanın 2018’in mayıs ayında gerçekleşmesi planlanıyor. SpaceX bu tarz sözleşmeleri yapmak için gerekli lisansı 2015’in mayıs ayında almıştı.

İLGİLİ HABERLER