Teknoloji

Elon Musk, Microsoft’a karşı hukuki tehditte bulunuyor

elon musk twitter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Elon Musk, Microsoft’un “Twitter verilerini yasadışı olarak kullanarak eğitimde kullandığı” iddiaları üzerine hukuki işlem başlatma tehdidinde bulundu. Milyarder girişimcinin bu açıklaması, Microsoft’un reklam platformunun Twitter desteğini durduracağına dair bir tweet’e yanıt olarak geldi. Habere göre, Twitter’ın API’sine erişim için ödeme talep etmesi nedeniyle Microsoft, desteği durduruyor.

Musk’ın tehdidi belirsiz olsa da, büyük dil modeli ChatGPT’nin arkasındaki eğitim için OpenAI’nin Twitter verilerini kullanmasıyla ilgili gibi görünüyor. Açıkçası, OpenAI Microsoft değil; ancak şirket, Bing, Edge ve Microsoft 365 gibi araçlara AI entegrasyonu sağlayarak önemli bir yatırım aldı.

Şu anda Musk’ın gerçekten Microsoft’a dava açıp açmayacağı belirsiz, zira geçmişte hukuki işlem başlatma tehdidinde bulunmuş ancak gerçekleştirmemiştir. Örnek olarak, @ElonJet Twitter hesabının yaratıcısına karşı başlattığı hukuki süreç gösterilebilir.

Microsoft’un reklam platformu için destek sayfasının başında yer alan bir mesajda, şirketin 25 Nisan 2023’ten itibaren “Twitter’ı desteklemeyeceği” belirtiliyor. Bu, şirketlerin artık Microsoft’un platformunu tweet’leri veya etkileşimlerini yönetmek için kullanamayacağı anlamına geliyor. Bu durum aynı zamanda Twitter’ın API’sini (uygulama programlama arayüzü) bir ödeme duvarının arkasına koyma süreciyle de örtüşüyor.

Twitter’ın yeni fiyatlandırma düzenlemesine göre, Microsoft gibi büyük şirketler, Twitter API’sine erişim sağlamak için aylık 42.000 dolara kadar ödeme yapmak zorunda kalabilir. Yeni fiyatlandırma sistemi, Tweetbot üreticisi Tapbots gibi bazı küçük geliştiricilerin platformu terk etmesine yol açtı.

İLGİLİ HABERLER