Manşetler

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk’tan şakayla karışık metaverse yorumları

tesla elon musk metaverse

Elon Musk, sanal dünyalar ve hayatı bir avatar olarak yaşama fikrine ayıracak zamanı olmadığını metaverse hayranlarına açıkça belirtti. Tesla CEO’su salı günü hiciv sitesi The Babylon Bee’de yayınlanan röportajında, “Her ne kadar insanlar benimle bu konuda çok konuşsa da, bu metaverse olayını mutlaka kabullenmem gerekip gerekmediğini bilmiyorum.” dedi.

Arazilerin milyonlarca dolara satıldığı ve Nike gibi büyük markaların devreye girdiği meta evrenin potansiyeli etrafında yeni bir ilgi yükseliyor. Wall Street bile sanal dünyalardaki fırsatlar ve internetin yeni nesli olan ve metaverse’ün temelini oluşturan Web3 konusunda heyecanlanıyor. Jefferies’in analistleri, bunun insanların yaşamlarındaki neredeyse her şeyi etkileme potansiyeline sahip olduğuna inanıyor.

Ne var kii, Musk ikna olmadı ve insanların sırf fütüristik bir sanal ortamda dolaşmak için günün büyük bir bölümünde isteyerek sanal veya artırılmış gerçeklik kulaklıkları takacakları fikriyle dalga geçti. Bunun insanı farklı bir dünyaya taşıyacağı fikriyle alay ederek “Elbette, burnunuza bir televizyon koyabilirsiniz.” dedi.

Milyarder iş insanı, gözleri için kötü olduğundan dolayı bir televizyon ekranına çok yakın oturmaması söylenerek büyüdüğünü ve metaverse’de yaşamanın, uzun süre AR veya VR gözlüğü takmak zorunda kalmak anlamına geldiğini belirtti. Ayrıca Musk, kimsenin bütün gün yüzüne bir ekran bağladığını ve hiç ayrılmak istemediğini hayal edemediğini de sözlerine ekledi. “Bu şeyin sürekli kafana bağlı olması rahatsız edici oluyor.”

Axie Infinity ve The Sandbox gibi oyuncuların bir oyunun parçası olarak kripto varlıkları kazanabileceği veya oluşturabileceği kripto odaklı oyun metaverseleri, son zamanlarda popülerlik kazandı. Ancak Musk, deneyimin ikinci planda kalabileceğine inanıyor. “Bilgisayar konsolunuzda ya da her neyse, bir video oyunu oynayabilir, birinci şahıs oyunu oynayabilir, hızlı hareket edebilir ve hareket tutması olmaz.” dedi. “Ama bunu VR gözlükleriyle yapmaya çalışırsanız, hareket tutması oluyorsunuz. Cevabın bu olduğunu kesinlikle hissetmiyorsunuz.”

“Sanırım meta veri evreninde kaybolmaktan çok uzağız. Bu, kulağa bir tür moda sözcük gibi geliyor.” diyor Musk.

Musk’ın son yorumları biraz şakayla karışık olsa da, Tesla patronu son zamanlarda metaverse hakkında çok fazla yorum yapıyor. Geçtiğimiz hafta sonu da, Web3’ün şu anda gerçeklikten çok bir pazarlama taktiği olduğunu savunmuştu. Risk sermayesinin uzaydaki etkisini eleştiren bitcoin savunucusu Jack Dorsey’e yanıt olarak Musk, Web3’ü kimsenin görüp görmediğini sordu ve onu henüz bulamadığını söyledi.

Bir saatlik Babylon Bee röportajında Musk, 1990’ların ilk günlerinde birçok kişinin interneti reddetmesi gibi metaverse’i reddediyor olarak görülebileceğini kabul etti. “Durumun böyle olması tehlikesi var. Ancak şu anda zorlayıcı bir metaverse durumu göremiyorum” dedi. “Anlamıyorum. Belki anlarım, ama henüz anlamadım.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER