Teknoloji

Musk Twitter’ı şirketler ve devletler için ücretli yapabilir

elon musk twitter

Elon Musk’ın Twitter’ı satın alması henüz nihayete ermedi, ancak dünyanın en zengin adamı, platformda olası değişiklikler için fikirlerini sunmaya şimdiden başladı. Son önerisi ise şirketler ve devletler için ücretli Twitter kullanımı oldu. Musk, “Nihayetinde, Masonların çöküşü taş kesme hizmetlerini bedavaya vermelerinden oldu.” diye tweet attı. “Twitter, sıradan kullanıcılar için her zaman ücretsiz olacak, ancak ticari/resmi kullanıcılar için küçük bir maliyet olabilir.”

Musk ile ilgili çoğu konuda olduğu üzere, bu planın gerçeğe dönüşmesinde bir kesinlik bulunmuyor. Ancak bu son paylaşım, Musk’ın platform için fikirleri hakkında daha önce gördüklerimizle uyum gösteriyor. Reuters geçen ay, Musk’ın satın alma girişimi için bankaları ikna etmeye çalışırken, medya şirketlerinden tweet’leri alıntılamaları veya yerleştirmeleri için ücret alabileceğini öne sürdüğünü haber vermişti. Fikir çok basit gibi görünse de, beraberinde birçok sorunu da getirecektir. Tweet’leri alıntılamak, web sitelerine yerleştirmek için para talep etmek, ifade özgürlüğüne aykırı bir davranış olabilir. Aynı zamanda Twitter için yönetimsel anlamda çeşitli zorlukları da beraberinde getirecektir.

Devletlerin ve şirketlerin tweet atmak için ödeme yapmalarını zorunlu kılmak diğer para kazanma modeline göre daha basit, ama yine de uygulanması zor olacaktır. Örneğin, Twitter’ı kullanım için şirketlere veya devletlere sunulacak tarife nasıl ayarlanacak, şirketlerin büyüklüğüne göre nasıl adaletli bir dağılım yapılacak? Çok fazla kriteri hesaba katmak kullanıcıları platformdan uzaklaştırabilir ve ağın etkisini azaltabilir. Bu durumda toplanacak olan gelir de kayda değer olmayacaktır.

Her ne olursa olsun, şu anda Twitter ile ilgili olarak dile getirilen veya Musk’ın ortaya attığı para kazanma fikirlerinin hepsi, adı üstünde “fikir” aşamasında bulunuyor. Twitter, Musk’ın sahipliğine geçtikten sonra bunların ne kadarını uygulamaya koyacak, bunu gelecek yılın başlarından itibaren görme imkanını elde edeceğiz.

İLGİLİ HABERLER