Ulaşım

Elon Musk: Apple’ın otomobil yaptığı açıkça görülüyor

elon musk

Tesla CEO’su Elon Musk, Apple’ın kendi otomobilini üretmek için çalışmalar yaptığının açıkça görüldüğünü belirtti. Söz konusu dedikodu, Cupertino merkezli şirketin gerçekleştirdiği işe alımların ardından gündeme gelmişti. Los Angeles’ta BBC’ye konuşan Musk, “Eğer binlerce mühendisi işe alıyorsanız bir şeyleri saklamanız zorlaşır.” sözlerini kullandı.

Apple’ın otomotiv sektörüne girme ihtimali, Tesla CEO’sunu pek fazla endişelendirmişe benzemiyor. Musk’a göre, iPhone üreticisinin kendi elektrikli otomobilini hazırlayacağına dair işaretler uzun süredir ortada duruyor. Apple’dan bu konuya ilişkin herhangi bir açıklama gelmese de, şirketin Apple.car ve bağlantılı alan adlarını satın aldığının ortaya çıkması, dedikoduların doğru olma ihtimalini iyiden iyiye artırıyor.

Apple’ın mühendis transferi yaptığı şirketlerden birisi de Musk’ın CEO’su olduğu Tesla Motors. Geçtiğimiz ağustos ayında Tesla’dan Apple’a geçen Jamie Carlson’ın LinkedIn profiline bakıldığında sürücüsüz otomobil teknolojileri üstünde çalıştığı görülüyor. Bu da, Apple’ın planlarını biraz daha aşikar hale getiriyor. Carlson’ın Tesla’dan Apple’a geçen tek mühendis olmadığını belirtmekte fayda var.

Cupertino merkezli şirketin elektrikli otomobil çalışmalarını “Project Titan” kod ismiyle yürüttüğü uzun süredir konuşuluyor. Apple’ın gelişinin sektörü genişleteceğini söyleyen Tesla CEO’su Elon Musk, uzun vadede kimsenin otonom olmayan bir aracı satın almayı düşünmeyeceğini dile getirdi. Musk, Tesla otomobillerinin iki veya üç yıl içinde ABD’yi bir uçtan bir uca sürücüsüz olarak kat edebilecek kapasiteye erişebileceğini de ifade etmişti.

İLGİLİ HABERLER