Ulaşım

Elon Musk: Apple’dan nefret etmiyorum ama Apple Watch hayranı değilim

elon-musk-111114

Tesla CEO’su Elon Musk’ın bir Alman gazetesine verdiği röportajda Apple hakkında kullandığı ifadeler teknoloji dünyasında oldukça ses getirmişti. Apple’ı şirket içinde “Tesla Mezarlığı” olarak andıklarını söyleyen Musk, Apple’ın Tesla’da tutunamayan çalışanları işe aldığını belirtmişti.

Bu açıklamaların oldukça ses getirmesi üzerine Elon Musk, Twitter hesabı üzerinden bazı mesajlar verdi. “Apple’dan nefret etmiyorum.” diyen Tesla CEO’su, Apple’ın çok sayıda yetenekli çalışan barındıran ve muhteşem bir şirket olduğunu belirtti. Musk, Apple’ın elektrikli otomobil üretimi için çalışmasının kendisini sevindirdiğini sözlerine ekledi.

Elon Musk, söz konusu röportajda otomobil tasarlamanın akıllı telefon ve saat tasarlamaktan farklı bir şey olduğunu belirtmiş, ancak Apple’ın elektrikli otomobil istikametinde ilerlemesini “iyi bir şey” şeklinde nitelemişti. Musk, Twitter hesabında yaptığı açıklamada da bu düşüncesini tekrar dile getirdi. Apple’ın elektrikli otomobilini görmemiz için önümüzde uzun yıllar bulunduğunu da tekrar belirtmekte fayda var.

Tesla CEO’su, Apple’ın en yeni ürün kategorisi olan Apple Watch’a ilişkin yorumlarında ise geri adım atmadı. Jony Ive ve ekibinin güzel bir tasarıma imza attığını söyleyen Musk, işlevselliğin ise henüz istenilen seviyede olmadığını belirtti. Gelecekte Apple Watch’un açıklarının kapatılacağı konusunda ise oldukça umutlu gözüken Elon Musk, üçüncü versiyonla birlikte her şeyin yoluna gireceğine inandığını ifade etti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER