Ulaşım

Elon Musk Apple görüşmelerini doğruladı, Tesla Model X 2015’e ertelendi

tesla model x

Tesla CEO’su Elon Musk şirketinin Model X adını taşıyan elektrikli otomobilinin piyasaya çıkışının 2015’e ertelendiğini açıkladı. Böylelikle Model X’in satışa sunulması ikinci kez ertelenmiş oldu. Şirket daha önce 2013 içinde 49 bin 900 dolardan piyasaya süreceğini açıkladığı Model X’in çıkışını 2014’e ertelemişti.

tesla-model-x

Bloomberg’e konuşan Elon Musk, gecikmenin nedeni olarak kendisinin ürün tasarımında mükemmeliyetçi bir anlayışa sahip olmasını gösterdi ve halihazırda ortaya çıkan üründen tam anlamıyla memnun olmadığını belirtti. Musk SUV segmentinde hem güzel hem de inanılmaz fonksiyonel bir otomobil hazırlamanın çok zor olduğunun altını çizdi. Ortaya çıkan nihai ürünün iki yıl önce tanıtılan versiyondan daha iyi olmasını istediğini söyleyen Musk, şirket içindeki düzeni korumak gerektiğine de dikkat çekti. Musk’ın bu sözleri Model X satışlarının ertelenmesini Model S satışlarının Asya’ya ve Avrupa’ya açılmasına bağlayanları doğruluyor.

Apple’ın Tesla’yı satın alacağı veya Tesla’ya yatırım yapacağı yönündeki dedikodular da Musk’a sorulan sorular arasında yer aldı. Musk Apple’ın otomobil üretimine girmesini ”muhteşem bir fikir” olarak tanımladı ve Apple ile bazı görüşmeler gerçekleştirdiklerini doğruladı. Tesla’nın satılma ihtimaline ilişkin bir soruya ise Musk ”çok zor” yanıtını verdi. Teklif edilen anlaşmanın Tesla’ya yeni olasılıklar sunma yeteneğine bağlı olarak görüşmeler yürütülebileceğini söyleyen Musk, halihazırda ortada bu tarz bir senaryonun bulunmadığını sözlerine ekledi.

İlgili >> Bloomberg

İLGİLİ HABERLER