Manşetler

Amerikan senatörden Elon Musk’a sert uyarı: “Şirketlerini düzelt. Sen yapmazsan Kongre yapar”

elon musk openai

ABD Kongresi’nde Massachusetts eyaletini temsil eden Senatör Ed Markey, Twitter’ın yeni hesap onaylama politikasına dair eleştirilerinin ardından kendisine alaycı şekilde yanıt veren Elon Musk’ı çok sert bir dille uyardı. Markey, Twitter’ın mavi tik dağıtımını 8 dolarlık Blue aboneliğinin parçası hâline getirmesini eleştirdiği bir mektubu kendi hesabından paylaştı ve Musk’tan konuyla ilgili bilgi vermesini istedi.

Twitter’ın yeni sahibi olan Musk, bu paylaşıma “Belki senin gerçek hesabın bir parodi hesabı gibi göründüğü içindir” şeklinde alaycı bir yanıt verdi. Musk bundan birkaç saat sonra da Markey’in maske taktığı profil fotoğrafına takılarak “Neden profil fotoğrafında maske var?” şeklinde bir paylaşım yaptı.

Musk’ın bu paylaşımlarına Markey oldukça sert bir şekilde karşılık verdi: “Şirketlerinizden biri ABD Federal Ticaret Komisyonu’nun (FTC) onay hükmü altında. Otomotiv güvenliğinden sorumlu NHTSA ise bir diğer şirketini insanların ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle inceliyor. Ve sen burada çevrimiçi ortamda kavgalara girerek zamanını harcıyorsun. Şirketlerini düzelt. Sen yapmazsan Kongre yapar.”

Elon Musk’ın kendisine yöneltilen sorulara 25 Kasım’a kadar yanıt vermesi gerekiyor

Markey, bu diyaloga neden olan mektubu 11 Kasım’da Twitter’a gönderdi. Amerikan senatör, söz konusu mektupta Musk’tan The Washington Post gazetesinin kendisini taklit eden bir hesap oluşturabildiği ve bu hesapta mavi tikin devletteki görevi nedeniyle verildiği şeklinde bir mesajın gösterildiği konusunda bilgi vermesini istedi. Elon Musk’ın bu sorulara 25 Kasım’a kadar cevap vermesi gerekiyor.

Twitter’ın yeni hesap doğrulama sistemindeki sorunları Elon Musk da kabul etmiş gibi görünüyor. Twitter, SpaceX ve Tesla CEO’sunun önünde bundan başka bir seçeneğin olmadığı da söylenebilir. Markey’in de mensubu olduğu Demokratların ABD Senatosu’nda çoğunluğu elde tutması, Musk için önümüzdeki dönemin resmi soruşturmalar bakımından sıkıntılı geçebileceğini gösteriyor. ABD Başkanı Joe Biden da Musk’ın yabancı devletlerle olan ilişkilerinin “incelemeye değer” olduğunu söyleyerek bunun sinyalini vermişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER